ZTE releases industry's first IP+Optical 5G Flexhaul transport solution

BARCELONA, Spanje, 1 maart 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft vandaag op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona als eerste binnen de sector een IP+Optische 5G Flexhaul-solution uitgebracht, een fronthaul- en backhaul- geïntegreerde solution die is gebaseerd op Internetprotocol (IP)+Optische technologie.

Door deze nieuwe IP+Optische architectuur, levert de solution niet alleen een verenigd transport van 5G fronthaul- en backhaulservices op één apparaat, maar ook zeer grote bandbreedte, erg lage latentie en op softwaregedefinieerde netwerken (SDN)-gebaseerde traffic engineering. ZTE's 5G Flexhaul-solution kan de totale eigendomskosten naar schatting met 30 procent terugbrengen in vergelijking met traditionele solutions.

Het is algemeen bekend dat 5G-netwerken gebruikers een ongekende ervaring leveren als het gaat om bandbreedte, latentie en het aantal aansluitingen. In tegenstelling tot het enkele scenario van 4G, ondersteunt 5G verschillende scenarioʹs zoals verbeterde mobiele breedband (eMBB)/machine type communications (mMTC)/zeer betrouwbare communicatie met lage latentie (ultra-reliable and low latency communications (uRLLC)), en daarnaast variëren de kernindicatoren van de verschillende scenarioʹs aanzienlijk. Daarom moeten traditionele netwerken aan vereisten gaan voldoen als herconfiguratie van de structuur, een upgrade van de apparatuur en prestatieverbetering. Exploitanten wereldwijd hebben te maken met de uitdaging van het bouwen van een efficiënt en kosteneffectief dragernetwerk dat voldoet aan de vereisten voor supergrote bandbreedte, zeer lage latentie en cloudificatie van kernnetwerken en radio toegangsnetwerken (RAN).

ZTE's 5G Flexhaul-solution combineert Flex Ethernet- en IP+Optische architectuur en levert zeer grote flexibele capaciteit voor pijpleidingtransport voor 5G fronthaul- en backhaulservices. De 5G Flexhaul-solution implementeert end-to-end (E2E)-toepassing van IP+Optische synergie en levert een verenigde ordening, planning, management en onderhoud door SDN-controleurs. IP+Optische geïntegreerde apparaten worden gebruikt in de toegangslaag voor de vermindering van de kosten voor de bouw van netwerken en het bespaart ook materiaalruimte. Het implementeert transport van supergrote bandbreedte door middel van een multi-golflengteaansluiting tussen aangrenzende nodes. Bovendien kan het met de FlexE-functionaliteit flexible subkanalen isoleren van verschillende diensten voor het leveren van optimale gegevensvlakondersteuning voor 5G dragernetwerk slicing. De ZXCTN 6180H, een pre-commercieel 5G-transportapparatuur die is getoond tijdens MWC, is slechts 3 rack-eenheden hoog en ondersteunt tot 1T netwerkcapaciteit van één toegangsring.

Naast de zeer grote capaciteit voor pijpleidingtransport heeft de 5G Flexhaul ook flexibele mogelijkheden voor transportlatentie. De latentie die is toegewezen aan het fronthaulnetwerk door 5G cloud-radio toegangsnetwerken (C-RAN) bedraagt minder dan 100ms. In het gegevensvlak ondersteunt de 5G Flexhaul-solution snel doorsturen en gewone doorstuurmanieren, wat kan worden geselecteerd per type service. De modus voor snel doorsturen wordt gebruikt voor tijdgevoelige diensten. De time sensitive network (TSN)-technologie wordt gebruikt voor de reductie van de wisselende latentie tussen de bovenste en onderste serviceknooppunten (nodes) van 30 microseconden tot enkele microseconden. De tussenliggende node gebruikt optische bypass-techniek om een doorstuurlatentie te bereiken van minder dan 1 microseconde. Het voldoet effectief aan de 5G-vereisten voor lage latentie en levert een krachtige garantie voor nieuwe diensten en netwerkarchitecturen.

De cloudificatie-functionaliteit die is opgenomen in 5G zorgt voor alomtegenwoordige aansluitingen. De 5G Flexhaul-solution, die is gebaseerd op SDN-gebaseerde traffic engineering, kan efficiënt alomtegenwoordige aansluitingen bouwen en dynamisch netwerkverkeer optimaliseren volgens de informatie die is vergaard door de verkeerscontroleur om te kunnen voldoen aan de getijdewerking van het netwerk en het hulpmiddelengebruik substantieel te vergroting.

"ZTE gaat door met haar constante innovatie voor de levering van competitieve solutions en producten voor exploitanten wereldwijd. Nu 5G een nieuwe netwerkrevolutie teweegbrengt, reageert ZTE proactief en stimuleert de toepassing en proefuitvoering van 5G- technologieën. ZTE heeft in een vroegtijdig stadium onderzoek gedaan en discussies gevoerd met een aantal exploitanten over een samenwerking in 5G fronthaul- en backhaultechnologie. De 5G Flexhaul-solution zal exploitanten wereldwijd zeer helpen met de bouw van een toekomstbestendig, flexibel, kosteneffectief en geïntegreerd 5G-transportnetwerk," aldus dhr. Zhao Fuchuan, Chief Engineer van ZTE 5G Transport Solution.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Mediacontacten:Margrete Ma Daniel Beattie ZTE Corporation AxiCom Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071 E-mail: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn] E-mail: daniel.beattie@axicom.com [mailto:daniel.beattie@axicom.com]


ZTE Corporation


Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234