ZTE tekent samenwerkingsovereenkomst met Intel voor IoT-innovatie

BARCELONA, Spanje, 28 februari 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, en Intel hebben officieel een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend tijdens een Internet der Dingen (Internet of Things (IoT))-forum in het Spaanse Barcelona. Beide partijen zullen samen een innovatief laboratorium oprichten voor onderzoek en ontwikkeling van toekomstige IoT-kerntechnologieën, waaronder experimentele verificatie, evaluatie, en onderzoek en ontwikkeling van gerelateerde technologieën. Daarbij gaat men voorzien in geïntegreerde marktgeoriënteerde IoT-solutions.

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/472655/ZTE_Intel.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/472655/ZTE_Intel.jpg]

ZTE heeft als doel een marktleider te worden in het commerciële gebruik van IoT en 5G binnen het IoT-veld. ZTE en Intel hebben eerder samengewerkt op veel gebieden, zoals IoT-toegangstechnologieën, open source collaboration, IoT-platforms, en solutionintegratie.

Rose Schooler, Vicepresident van Intel's Sales Group en General Manager van Intel Global Internet of Things Sales licht toe: "Volgens Intel zal 5G ons een slimmer internet geven en levert het een wereld van connectiviteit op een flexibelere, effectievere en goedkopere manier. We kijken naar de eindeloze mogelijkheden die voortkomen uit 50 miljard smartapparaten. Intel en ZTE zullen zich gezamenlijk inspannen voor het IoT-lab. Met rijke ervaring en doorlopende innovatie zullen we een nieuwe generatie IoT-solutions creëren, niet alleen voor de bevordering van de bouw van een IoT-applicatie-ecosysteem, maar ook voor de ontwikkeling en voorspoed van de IoT-industrie."

CIO van ZTE Chen Jie vertelt: "IoT is niet alleen een belangrijk onderdeel van het 'Made in China 2025'-plan en de Internet+-strategie, maar ook een belangrijke manier voor de promotie van de Chinese industriële vooruitgang en de economische heropleving. Als leider in toonaangevende innovatie blijft ZTE investeren in onderzoek en ontwikkeling voor het op peil houden van doorlopende innovatie en competitiviteit en het realiseren van doorbraken in kerntechnologieën. Bovendien is ZTE actief bezig met de verkenning van businessmodellen en concentreert het zich op de creatie van twee belangrijke ondersteuningsplatforms: een IoT-ecosysteemplatform en een kapitaalplatform. Ik ben zeer verheugd met de vooruitgang die Intel en ZTE boeken op het gebied van IoT in de gezamenlijke R&D en de bouw van het IoT-Innovatielab. Ik hoop dat beide partijen kunnen samenwerken om doorbraken te realiseren op het gebied van terminals, netwerken en Internet van Alles (Internet of Everything (IoE)) PaaS. We zullen zowel de bouw van een IoT-applicatie-ecosysteem als de ontwikkeling en voorspoed van de IoT-industrie bevorderen door het versterken van industriële samenwerking, het elimineren van informatiesiloʹs en het creëren van industriële schaaleffecten."

ZTE heeft samen met Intel een open verbinding-, management- en applicatieplatform gebouwd voor het leveren van diensten aan klanten hoger en lager in de bedrijfsketen. ZTE's Smart IoT-besturingssysteem (OS) levert intelligente mogelijkheden voor IoT-terminals, en met het IoT-managementplatform volstaat eenvoudiger materiaal en wordt het gebruikersmanagement makkelijker voor klanten. Daarnaast helpt ZTE partners gebruik te maken van de waarde van iedere "BIT" door de integratie van big data en de mogelijkheden van cloudcomputing.

Als ICT-facilitator voor de IoT-industrie levert ZTE IoE-solutions met betrekking tot smalle band IoT (NB-IoT), langetermijnevolutie (LTE), LTE-M ASICʹs, modules, besturingssystemen voor smartapparaten en software development kits. Zo versnelt ZTE de ontwikkeling van verschillende sensortechnologieën en faciliteert het onderzoek en ontwikkeling van IoT-applicatiepoorten, -sensoren en -modules.

Wat betreft terminals focust ZTE op chips, OS, communicatiemodules en intelligente poorten. Daarnaast neemt ZTE actief deel aan industriële samenwerking voor de creatie van een open IoT-platform voor terminalhardware en -software. Zo helpt ZTE industriële klanten met de versnelling van de ontwikkeling van intelligente IoT-terminals.

Met betrekking tot netwerken is ZTE toegewijd aan de levering aan klanten van betere connectiviteitsdiensten en het optimaliseren van korte afstand-, wide area network (WAN)-, metropolitan area network (MAN)-, en kernnetwerktechnologieën om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende behoeftes aan IoT-toepassing. ZTE implementeert technologische innovatie en upgrades in vertraging, capaciteit en betrouwbaarheid.

ZTE heeft end-to-end-beveiligingssolutions geformuleerd om klanten te voorzien van beveiligingsdiensten voor gelijktijdige planning, constructie en bediening. ZTE dringt aan op aanpassing aan beveiligingsstrategieën in verschillende scenarioʹs en het creëren van betrouwbare applicatieomgevingen, OS-platforms en solutions op chipniveau voor klanten

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Mediacontacten:


Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
---------------------------------Photo: http://mma.prnewswire.com/media/472655/ZTE_Intel.jpg


ZTE Corporation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234