Keuzegids Masters: Open Universiteit met hoogste score beste universit

De Open Universiteit heeft met 73,5 punten de hoogste score in de lijst van beste universiteiten in de Keuzegids Masters 2017 die 28 februari 2017 is verschenen. 'De Open Universiteit vormt dit jaar de top in het wo', zegt de Keuzegids. De tweede plaats is voor Wageningen University (68 punten) en de derde plaats voor Technische Universiteit Eindhoven (63,5 punten). Daarnaast krijgen vijf van de negen masters het predicaat 'Topopleiding' in de gids en zes masters zijn nummer één in de rankings van hun studierichtingen.

Rector magnificus van de Open Universiteit, prof. mr. Anja Oskamp: 'Wat een prachtige resultaten! Ik vind het bijzonder verheugend dat de ervaringen van onze studenten met onze vernieuwde masteropleidingen leiden tot zulke goede scores.'

Zes beste masters in hun vakgebied, vijf topopleidingen
Naast de hoogste score overall van alle veertien universiteiten, krijgen vijf van de negen masters het predicaat 'Topopleiding'. Dit zijn de masters Psychology, Kunst- en cultuurwetenschappen, Computer Science, Business Process Management & IT en Software Engineering. Deze laatstgenoemde master staat, met score 96, zelfs op de vierde plaats in de top 20 allerbeste masteropleidingen van Nederland, volgens de Keuzegids. Daarnaast zijn alle topopleidingen én de master Environmental Sciences nummer één in de ranglijsten van hun studierichtingen in de gids.

Trots op waardering van studenten
Decaan van de faculteit Management, Science & Technology, prof. dr. Gerard Mertens, verantwoordelijk voor vijf van de negen masters, waarvan drie topopleidingen en vier keer nummer één: 'Ik ben opnieuw uitermate trots op de waardering van onze studenten voor onze vijf opleidingen! Deze waardering is een bijzondere erkenning voor al het werk dat onze betrokken collega's samen met onze gemotiveerde studenten hebben verzet, ook dit jaar weer. En het beste bewijs dat de zorg voor excellent onderwijs onze hoogste prioriteit heeft!'

Van de overige drie masters zijn de master Management en Onderwijswetenschappen tweede in hun studierichtingen en de master Rechtsgeleerdheid vierde. Vooral de inhoud van het programma, communicatie met studenten, studielast en faciliteiten worden bij alle masters van de OU positief gewaardeerd in de gids.

Student- en expertoordelen
De Keuzegids Masters 2017 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2016 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen, meegenomen. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde masteropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Juliette van de Ven, communicatieadviseur aan de Open Universiteit, tel. 045-5762345 en e-mail juliette.vandeven@ou.nl. Algemene informatie over de Open Universiteit staat op www.ou.nl

Open Universiteit

plaats:
heerlen
website:
http://www.ou.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234