ZTE lanceert ʹs werelds eerste 5G IT BBU door samenwerking met Intel

BARCELONA, Spanje, 27 februari 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft vandaag bekendgemaakt dat het samen met Intel® Corporation een 5G IT baseband unit (BBU) van de volgende generatie heeft gelanceerd. De IT BBU is ʹs werelds eerste 5G RAN solution gebaseerd op software defined networking/network function virtualisation (SDN/NFV)-technologie.

Door het benutten van geavanceerde SDN/NFV-virtualisatietechnologie, is de modulaire IT BBU compatibel met 2G/3G/4G/Pre5G en ondersteunt cloud-radio access networks (C-RAN), gedistribueerde RAN (D-RAN) en 5G centrale en verspreide units (central and distributed units (CU/DU)), dat het uitrust met een solide mogelijkheid voor toekomstige ontwikkeling. De IT BBU, een modulair baseband verwerkingsplatform van de nieuwe generatie, gebaseerd op Intel®-architectuur, heeft een grote capaciteit, hoge integratie en flexibele multimode netwerkfuncties. Het kan het energieverbruik aanzienlijk verminderen met verfijnde algoritmes en mechanismes, en het ondersteunt niet alleen verticale markten en de flexibele inzet van multi-scene, maar ook 4G en 5G hybride netwerken om de investering van de beheerder efficiënt te beschermen.

Van oudsher vergroten mobiele netwerken de schaal en functionaliteiten door meer apparatuur maar hierdoor neemt het energieverbruik toe en wordt het gebruik en onderhoud complexer. Het resultaat is een toename van de totale eigendomskosten wat schadelijk is voor de ontwikkeling en evolutie van een netwerk op lange termijn. ZTE's netwerkplatform van de nieuwe generatie kan helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden door het gebruik van de SDN/NFV-technologieën. Door de functies van de netwerkapparatuur te virtualiseren, kan het baseband verwerkingsplatform de gespreide netwerkfuncties flexibeler dragen. Zo wordt de netwerkaanleg en -optimalisatie aanzienlijk versneld en daarnaast worden de totale investeringskosten teruggebracht.

"Technologieën van Intel zijn de kracht achter de cloud en miljarden verbonden mobiele apparaten, dus wij zijn verheugd om samen te werken op het gebied van 5G. Onze diepe samenwerking zal de langetermijnontwikkeling van onze bedrijven ondersteunen," aldus Jianguo Zhang, senior vicepresident van ZTE. "Als toonaangevende leverancier van communicatieapparatuur en -solutions, maakt 5G deel uit van ZTE's kernstrategie en is het bedrijf toegewijd aan onderzoek en ontwikkeling van virtualisatietechnologieën. De samenwerking tussen ZTE en Intel zal telecombedrijven een eenvoudiger, flexibeler en meer open netwerk leveren en van grotere waarde zijn voor gebruikers."

We zien dat aanbieders van elektronische communicatiediensten SDN/NFV-technologieën snel overnemen als fundering voor 5G-netwerken," aldus Sandra Rivera, corporate vicepresident van Intel Corporation en algemeen manager van de Network Platforms Group. "Ons doel met ZTE is het versnellen van commerciële cloud-ready 5G-netwerksolutions. Door het gebruik van de nieuwste intelligente Intel®-architectuurprocessors, heeft ZTE laten zien dat deze netwerktransformatie kan worden gerealiseerd voor 5G-netwerkvereisten, waaronder zeer lage latentie, erg hoge bandbreedte en uitgebreide capaciteit."

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Intel is een geregistreerd handelsmerk van Intel Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.


Mediacontacten:

Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
ZTE Corporation


Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234