ZTE lanceert een volledige reeks pre-commerciële 5G-basisstations

BARCELONA, Spanje, 27 februari 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een volledige reeks mmWave en sub-6GHz pre-commerciële 5G-basisstations uitbrengt. ZTE zal de topsnelheid van 50 Gbps van een mmWave 5G-basisstation demonstreren tijdens het Mobile World Congress 2017 in Barcelona. Deze lancering stelt exploitanten in staat om deze producten voortijdig te implementeren en zo de kansen te benutten in het 5G-tijdperk zodat consumenten op voorhand al kunnen genieten van de ultieme 5G-snelheid.

Tijdens MWC liet ZTE's volledige reeks mmWave en sub-6GHz en pre-commerciële 5G-producten zien dat er binnen de sector steun is voor een derdegeneratiepartnerschapsproject (3GPP) voor 5G new radio (NR) nieuwe etherinterface en mainstream 5G-frequentiebanden. De reeks maakt gebruik van grootschalige MIMO, beam tracking en bundelvorming en andere 5G-kerntechnologieën, en voldoet aan de pre-commerciële implementatievereisten van 5G in verschillende scenarioʹs. Sub-6GHz 5G-basisstations zijn de kleinste en lichtste basisstations met het hoogste niveau van integratie binnen de sector en kunnen een datadoorvoer bereiken van 10 Gbps. ZTE en haar strategische partner China Mobile hebben ook een gezamenlijke demonstratie uitgevoerd van het mmWave pre-commerciële 5G-basisstation.

In 2016 werd ZTE ʹs werelds eerste verkoper die de kerntechnologieën inzake 5G mmWave and sub-6GHz toetste en succesvol de 5G mmWave-praktijktesten doorstond. Met een uitmuntende prestatie naam ZTE het voortouw en behaalde alle testen in de eerste fase van China's 5G test. ZTE heeft het 5G single-point-technologie en prototypeonderzoek afgerond en zit momenteel in de fase van onderzoek van de 5G-solution en onderzoek en ontwikkeling. De lancering van de volledige reeks mmWave en sub-6GHz pre-commerciële 5G-basisstations heeft de weg geplaveid voor verdere pre-commerciële 5G-tests en implementatie.

Als een van de kerntechnologieën van 5G speelt grootschalige MIMO een wezenlijke rol bij de verbetering van frequentie efficiëntie en etherinterface bandbreedte. In juni 2014 werd ZTE ʹs werelds eerste verkoper die het innovatieve Pre5G-concept in het 4G-tijdperk naar voren bracht en voortijdig commercieel gebruikmaakte van grootschalige MIMO. Hiermee voldeed ZTE aan de toenemende datavereisten van klanten en maakte een soepele overgang naar het 5G-tijdperk mogelijk. Tot nu toe is ZTE's Pre-5G Grootschalige MIMO op brede schaal geïmplementeerd met China Mobile, Softbank (in Japan) en in andere high-end-markten over de hele wereld.

Grootschalige MIMO wordt alom erkend door exploitanten en binnen de sector en het wordt al toegepast in 5G-scenarioʹs in bestaande mobiele netwerken. Het kan technologie- en applicatieproblemen oplossen die zijn veroorzaakt tijdens het proces van commerciële exploitatie, het zal de ontwikkeling van 5G-kerntechnologieën flink versnellen en het kan de periode van productonderzoek aanzienlijk verkorten en daarom eerder op grote schaal commercieel worden gebruikt. ZTE heeft honderden technologische octrooiaanvragen gedaan en bijdragen geleverd aan veel waardevolle voorstellen van standaardiseringsorganisaties aangaande dit technologieproces dat is gebaseerd op grote hoeveelheden data verzameld uit werkelijke scenarioʹs.

"ZTE zal doorgaan met haar innovatie op het gebied van 5G om te kunnen voldoen aan de product- en servicebehoeften van klanten", aldus Zhang Jianguo, senior vicepresident van ZTE. "ZTE zal een plaats bezetten in ʹs werelds eerste commerciële 5G-markt en zal een solide fundering leggen voor het toekomstige Internet der Dingen."

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar M-ICT-strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].


Mediacontacten:

Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
ZTE Corporation


Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234