unu, de slimme elektrische scooter, nu in Nederland

BERLIJN, February 24, 2017 /PRNewswire/ --Het Duitse mobiliteitsbedrijf unu is volledig gewijd aan vrijheid. Een vrijheid die uitsluitend ervaren kan worden door hen die hun innovatieve elektrische scooter gebruikt hebben. Het Duitse mobiliteitsbedrijf unu heeft sinds haar start in 2014 al meer dan 1000 ton CO2 emissies voorkomen door de elektrische scooter aan te bieden op een unieke wijze. Door de tussenhandel weg te nemen en direct aan de deur te leveren kan de unu tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Nu introduceren ze hun slimme elektrische scooter met draagbare batterij in Amsterdam, waarmee ze onderdeel zijn van de vergroening van de stad, en het verminderen van conventionele mobiliteit. Ritten door de stad worden zo schoner, milieuvriendelijker, goedkoper en bovendien geruisloos. Unu biedt hiermee een unieke vorm van mobiliteit aan voor iedere stedeling. De slimme elektrische scooter van unu is vanaf februari verkrijgbaar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en vele andere steden in de Randstad.
"Wij willen nieuwe mobiliteitsoplossingen blijven democratiseren en dat niet alleen in Duitsland. De juiste weg hierin vinden en nieuwe technologieën zo goedkoop mogelijk aanbieden zal altijd een uitdaging blijven, zowel vanuit het product als vanuit het businessmodel gezien. Nederland is een van de grootste scootermarkten voor 50cc-scooters in Europa en zelfs de grootste markt in de EU wat elektrische voertuigen betreft. Nederland is vanaf het begin een drijvende kracht op het gebied van elektrische mobiliteit geweest. Hier staan de meeste geregistreerde voertuigen.", aldus co-founder Pascal Blum.
De unu kan getest worden bij een van hun pioniers in Amsterdam of Utrecht. Pioniers zijn unu specialisten die proefritten aanbieden en die alle vragen kunnen beantwoorden over de scooter.
unu - de slimme elektrische scooter
unu verbindt innovatieve technologie met een stijlvol ontwerp en stedelijke uitstraling. Met het eerste product, de elektrische scooter met draagbare accu, die in 2014 op de markt kwam, maakt unu het stedelingen mogelijk om deel uit te maken van deze innovatie. Op deze manier worden ritten door de stad een schone, milieuvriendelijke en haast geruisloze ervaring. Maar de visie van unu gaat verder. Voor de drie oprichters is de toekomst de belangrijkste ontwikkelings- en bedrijfsactiviteit van hun onderneming. Naast de elektrische scooter zijn er nog meer producten en diensten gepland die mensen met hun stad moeten gaan verbinden.
"Megatrends, zoals elektrische mobiliteit, ̒mobility as a service' en autonoom rijden zullen nieuwe, moderne vormen van mobiliteit voortbrengen en ons stadsverkeer opnieuw definiëren. Met ons eerste product hebben wij elektrische mobiliteit voor de eerste keer voor iedereen bruikbaar gemaakt en zullen we ook in de toekomst verder streven naar de perfecte mobiliteitsoplossing om het leven in de steden zo toegankelijk mogelijk te maken voor haar bewoners", aldus co-founder Elias Atahi.
Hierbij treedt de Berlijnse startup met haar businessmodel, dat alleen al door de distributieweg - de directe verkoop zonder tussenhandel - nieuw in de auto-industrie is, als "David" op tegen de grote spelers van de mobiliteitsbranche.
De unu is verkrijgbaar in zes verschillende kleurcombinaties en kan via de homepage unumotors.com worden besteld. De unu is voorzien van KERS (Kinetic Energy Recovery System), een technologie die wordt toegepast in de Formule 1, waarbij kinetische remenergie wordt gebruikt om de accu op te laden. Zo kun je, door goed gebruik te maken van het remmen, het maximale uit je accu halen. De accu kan via elk 230V-stopcontact worden opgeladen.
De oprichting van unu
De elektrische scooter werd in 2013 ontwikkeld door de drie jonge ondernemers Elias Atahi, Pascal Blum en Mathieu Caudal. "We kwamen op het idee toen wij in Azië studeerden en zelf hebben ervaren hoe scooters - en voornamelijk elektrische scooters - ons een geheel nieuwe toegang tot de steden mogelijk maakten", aldus Blum. Het potentieel van grote steden, zoals Shanghai, Peking en Singapore had een grote fascinerende invloed op hen. "Tegelijkertijd viel ons echter op hoe moeilijk het voor de mensen is om dit potentieel te benutten, omdat de mobiliteit daar erg beperkt is", vult Blum aan. Uit deze leemte ontstond het oprichtingsidee van unu. "Met unu hebben wij ons geheel gewijd aan de visie van steden, waarin iedereen van het volledige potentieel van hun stad kan genieten. Onze bijdrage hierin is om de perfecte mobiliteitsoplossing te creëren die mensen echt met hun stad verbindt", aldus Atahi.
Na een opwindende startfase en de ontwikkeling van een bètaproduct sloot de Fransman Mathieu Caudal zich aan bij het oprichtersduo. "Met de hulp van Mathieu konden wij het product binnen de kortste tijd in serieproductie omzetten", beschrijft Blum de begintijd van unu. Pascal Blum, co-founder en CEO, concentreert zich bij unu vooral op de bedrijfsontwikkeling en de ondernemingsstrategie. "Met unu wil ik vooral op de lange termijn een duurzame en intelligente mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken en daardoor de kwaliteit van leven in grote steden fundamenteel verbeteren", beschrijft hij zijn motivatie. Co-founder en CXO Elias Atahi focust zich op de onderwerpen brand en product. "Ik creëer op het raakvlak van design en technologie de belevenis tussen gebruikers en hun omgeving, dus vooral tussen gebruikers en machines", aldus Atahi. Mathieu Caudal, co-founder en CPO, legt de focus bij unu op het concurrentievermogen van het bedrijf. Zodoende werkt hij aan de structurele opbouw van het bedrijf met elke beleidsafdeling nauw samen en leidt het omzetten van projecten op het gebied van manufacturing, supply chain en ontwikkeling.
Sinds 2015 is het hoofdkantoor van unu gevestigd in Berlijn en maakt daar onderdeel uit van de "Factory Berlin"; een centrum voor startups, waarin ook bedrijven, zoals Twitter, Pinterest, SoundCloud en Freelectics zijn gevestigd. De jonge onderneming groeit continu en heeft inmiddels meer dan 40 medewerkers en bijna 50 unu-pioniers in dienst.

 
unu contact 
pressnl@unumotors.com 
+31-(0)-85-888-1261 
unu GmbH
 
Tempelhofer Ufer 17 
10963 Berlijn
Duitsland 
https://unumotors.com/nl  


 unu GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234