MobileIron richt nieuwe divisie op voor Internet of Things

Santhosh Nair gaat R&D voor IoT aansturenHILVERSUM, Nederland, 22 februari 2017 /PRNewswire/ -- MobileIron , de security backbone voor de digitale onderneming richt een divisie op voor het Internet of Things (IoT). De nieuwe divisie concentreert zich op het bouwen van een end-to-end chain of trust die bestaat uit de sensor, app, gateway naar de cloud en het netwerk. Santhosh Nair is aangetrokken als VP om de IoT-divisie aan te sturen. Nair zal nauw samenwerken met Suresh Batchu, medeoprichter en Chief Technology Officer van MobileIron. MobileIron is van plan om later dit jaar een IoT-product klaar te hebben voor verkoop. Bain & Company schat dat rond 2020 de omzet van IoT-leveranciers kan oplopen tot meer dan $470 miljard.

http://mma.prnewswire.com/media/460859/mobileiron_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/460859/mobileiron_logo.jpg]De aankondiging is gedaan tijdens de analistendag van MobileIron. De live audiowebcast van de presentatie is beschikbaar via http://investors.mobileiron.com/ [http://investors.mobileiron.com/]. De opname van de presentatie kan gedurende een jaar na dato worden beluisterd.

Vele bestaande IoT-systemen hebben significante beperkingen omdat ze in hoge mate op maat gemaakt en inflexibel zijn, waardoor ze moeilijk zijn te configureren en het onderhoud gedurende de levenscyclus van het systeem duur uitvalt. Het IoT-platform van MobileIron wordt ontworpen met het oog op:-- Het toepassen van een op standaarden en open systemen gebaseerde
benadering om interoperabiliteit te garanderen;
-- Het leveren van een schaalbaar, geautomatiseerd levenscyclusbeheer om
het risico van menselijke fouten te beperken;
-- De bescherming van de integriteit en beveiliging van petabytes aan
verzonden gegevens;
-- Het leveren van continuïteit voor kritieke systemen

"Er is een grote hype rond het Internet of Things en in de meeste gevallen is het niet meer dan dat: hype. De vergissing die veel bedrijven begaan met IoT, is dat ze het probleem benaderen vanaf de sensor naar boven", aldus Barry Mainz, President en CEO van MobileIron. "Wij hebben precies het tegenovergestelde gedaan. Het afgelopen jaar hebben we intensief samengewerkt met onze klanten en wereldwijde operationele partners om tot een begrip te komen van de manier waarop klanten IoT willen gebruiken en met welke uitdagingen ze worden geconfronteerd. Hieruit hebben we specifieke gebruikscases gedefinieerd voor de gezondheidszorg, energiesector, maakindustrie en auto-industrie waarmee we onze klanten kunnen helpen. Voor ons resulteert dit in geweldige nieuwe kansen.".

Het Internet of Things is het nieuwe onontgonnen terrein van het informatietijdperk. Met IoT kunnen de belangrijkste bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd door het digitaliseren van de dataverzameling om zo inzichten te verkrijgen die vertaald kunnen worden in fysieke acties. Om vertraging in dataoverdracht te voorkomen vinden veel van deze zakelijke computerprocessen plaats aan de rand van het netwerk en in de cloud. De gevolgen van onjuiste informatie of ongewenste acties kunnen kostbaar (verstoring van de supply chain), gevaarlijk (lek in een pijpleiding) of zelfs dodelijk (medische fouten) zijn. Voor IoT zijn schaal en beveiliging van vitaal belang. MobileIron heeft zich ten doel gesteld om een geïntegreerd platform te leveren met een enkel dashboard voor het beveiligen en beheren van IoT-services.

Met de IoT-oplossing van MobileIron past het bedrijf het leiderschap op het gebied van software en innovatie toe op deze nieuwe marktkans. De driepunts-architectuur van MobileIron op basis van policy-engine, edge-client en netwerk-gateway is direct van toepassing op de uitdagingen van IoT-implementaties. Systeembeheerders automatiseren regels met behulp van de policy-engine. De edge-client dwingt acties af in de IoT-gateway en bewaakt de beveiliging. De netwerkgateway zorgt ervoor dat IoT-gegevens veilig worden overgedragen en niet worden blootgesteld aan man-in-the-middle-aanvallen. En al deze acties worden uitgevoerd op gigantische schaal. MobileIron's nieuwe divisie zal worden geleid door Santhosh Nair. Santhosh heeft meer dan 20 jaar aan internationale ervaring in strategie, engineering en productmanagement. Hij is afkomstig van Wind River, onderdeel van Intel, waar hij Vice President & General Manager van de business unit voor IoT was en belangrijke klantrelaties beheerde in een breed aantal markten. Voordat hij naar Wind River ging, werkte hij 15 jaar bij GE Healthcare met als hoogtepunt zijn rol als Worldwide Product Manager voor de afdeling Computed Tomography (CT), die een omzet van $1,5 miljard realiseerde. Hij heeft een MBA in Strategie & Marketing van de Northwestern University Kellogg School of Management en heeft een graad als Bachelor of Technology in elektronica en telecommunicatie van de Government College of Engineering in Trivandrum, India.

"Toen ik het team van MobileIron ontmoette, was ik onder de indruk van hun inzichten in het Internet of Things en ik ben blij met de kans om die in de praktijk te brengen", aldus Santhosh Nair, VP voor IoT bij MobileIron. "Zakelijke endpoint security is van cruciaal belang voor een succesvolle adoptie van technologieën voor het Internet of Things en veel van de technische innovaties van MobileIron zijn direct van toepassing op IoT. Ik denk dat de kansen voor ons groot zijn en dat we een flinke voorsprong op de markt hebben".

Over MobileIron

MobileIron levert het veilige fundament voor bedrijven overal ter wereld waarmee ze Mobile First-organisaties kunnen worden. Voor meer informatie bezoekt u: http://www.mobileiron.com [http://www.mobileiron.com/].

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/460859/mobileiron_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/460859/mobileiron_logo.jpg]

Photo: http://mma.prnewswire.com/media/460859/mobileiron_logo.jpg


MobileIron


CONTACT: Clarissa Horowitz, MobileIron, clarissa@mobileiron.com,415-608-6825


Web site: http://www.mobileiron.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234