Met elkaar sterker: Sharp Corporation verwerft meerderheidsdeelneming in Skytec UMC Ltd.

BRATISLAVA, Slowakije, February 22, 2017 /PRNewswire/ --Sharp wil de vooraanstaande rol binnen de Europese audio-visuele markt verstevigen    
Skytec UMC heeft vandaag aangekondigd dat de overeenkomst met Sharp Corporation voor de aandelentransactie met succes is afgesloten, met als gevolg dat Sharp Corporation een meerderheid van 56.7 % van de aandelen in Skytec UMC Ltd zal hebben. Dat resulteert in de oprichting van een nieuw filiaal met de doelstelling om de productie en de verkoop van audio-visuele producten van het handelsmerk Sharp in Europa te bevorderen. De twee ondernemingen bundelen hun vaardigheden om een krachtig bedrijf in de elektronica onder de bekende merknaam Sharp te creëren.
"We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van het merkimago en de innovatiecapaciteit van Sharp met onze kennis van de Europese markt en de productvereisten, plus ons klantenbestand, de weg zal banen en dat we daarmee één van de belangrijkste spelers op de Europese tv-markt zullen zijn," onderstreept Aslan Khabliev, CEO bij Skytec UMC Ltd.
Skytec UMC biedt een goed gevestigde infrastructuur, van productie tot verkoop, dienst na verkoop en marketing van tv-toestellen in Europa. Sinds de merklicentie voor Sharp in Europe in 2015 verkregen is, heeft Skytec UMC overtuigende verkoopcijfers laten zien en met succes eersteklas tv-toestellen op de markt geïntroduceerd en op het beste prijsniveau verkocht.
De huidige organisatie van Skytec UMC blijft volledig actief met Aslan Khabliev als CEO en zal zelfs uitgebreid worden om verdere groei van de tv-activiteiten onder het merk Sharp mogelijk te maken. Daarnaast zal de onderneming ook televisietoestellen onder het merk 'Blaupunkt' en onder een privé-label blijven produceren. De fabriek in Polen, die volledig in bezit is van Skytec UMC, zal deel uitmaken van het nieuwe filiaal van Sharp.
Sharp, een pionier op het gebied van plat-scherm tv's en marktleider in Japan, voegt innovatievermogen aan de nieuwe organisatie toe, terwijl Foxconn Technology Group, de strategische bondgenoot en partner van Sharp Corporation, een uiterst kosteneffectieve productiecapaciteit en aanzienlijke koopkracht inbrengt.

 
Perscontact: 
Sascha.Lange@skytec-group.com 


 Universal Media Corporation


CONTACT: Sascha Lange

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234