EnterpriseDB zet nieuwe standaard voor digitale bedrijfsprocessen met het uitbrengen van het EDB Postgres Platform 2017

Snellere analytics, betere integratie, grotere datasets en robuustere hoogwaardige configuraties ondersteund door updates voor op open source gebaseerde databases en tools

BEDFORD, Massachusetts, 22 februari 2017 /PRNewswire/ -- EnterpriseDB [http://www.edbpostgres.com/](®) (EDB(TM)), het databaseplatformbedrijf voor digitale bedrijfsprocessen, kondigde vandaag aan dat het EDB Postgres(TM) Platform 2017 nu algemeen beschikbaar is. Het EDB Postgres Platform is het eerste geïntegreerde, op open source-gebaseerde, database-managementplatform dat alle benodigde onderdelen voor het beheer van gestructureerde en ongestructureerde data bijeenbrengt in één platform. De 2017 versie van het platform stelt organisaties in staat om betere besluiten te nemen, nieuwe omzetkansen te verkennen en de productiviteit te verhogen met geavanceerde analytics en data-integratie.

http://mma.prnewswire.com/media/319928/enterprisedb_corporation_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/319928/enterprisedb_corporation_logo.jpg]

"EnterpriseDB heeft een nieuwe standaard in digitale bedrijfsprocessen gezet door bedrijven de vereiste mogelijkheden, prestaties en betrouwbaarheid te bieden en ook de vereiste flexibiliteit en het makkelijk beschikbaar stellen voor moderne DevOps," aldus Marc Linster, Ph.D., senior vicepresident, product development, EnterpriseDB. "Het EDB Postgres Platform 2017 vergroot de performance en mogelijkheden van geïntegreerde tools die special ontwikkeld zijn voor hoogwaardige Postgres infrastructuren. Dit geeft een sterkere en beter geïntegreerde architectuur, die in staat is om de veeleisende en complexe workloads van moderne digitale bedrijfsapplicaties te ondersteunen."

De verbeteringen aan het nieuwe EDB Postgres Platform 2017 stelt bedrijven in staat om:-- Moeilijkere workloads en complexere analytics te ondersteunen;
-- Grotere, multi-terabyte datasets makkelijker te beheren;
-- Flexibelere databaseclusters te bouwen, die geografische gespreide
workloads ondersteunen; en
-- Eenvoudiger bestaande systemen te integreren en een grotere reeks
workloads te migreren vanuit Oracle®, door verbeteringen in onze
compatibiliteit.

EDB Postgres: succes meten
De investeringen in onderzoek en ontwikkeling van EnterpriseDB in het nieuwe EDB Postgres Platform 2017 komen direct tegemoet aan de opgaven waar veel organisaties voor komen te staan bij het ontplooien van hun digitale initiatieven.

"Organisaties zoeken wendbare, flexibele gegevensbeheeroplossingen, die concurrerende bedrijfswaarde kunnen onttrekken uit de overdaad aan de tegenwoordige hoeveelheid gegevens en die waarde ook kan weergeven," zei Terri Virnig, vicepresident power ecosystem and strategy, IBM. "Wij geloven dat het EDB Postgres Platform de snelheid, schaal en betrouwbaarheid aan klanten biedt waarmee zij hun digitale transformatie-initiatieven vooruit kunnen helpen, en we zijn er trots op om IBM Power Systems aan te bieden als een hoogwaardige serveroplossing om die waarde voor de klanten te optimaliseren."

Digitale transformatie helpt organisaties om een betere data-integratie en meer inzicht te bereiken. Recent onderzoek heeft het succes [http://bit.ly/2kt2Te9] gemeten dat organisaties kunnen bereiken door hun infrastructuur digital te transformeren. Harvard Business Review beschreef onlangs in What Companies on the Right Side of the Digital Business Divide Have in Common [http://bit.ly/2lHluRq](1) [Wat bedrijven aan de goede kant van de digitale bedrijfskloof met elkaar gemeen hebben(1)], een onderzoeksinitiatief waarin gekeken werd naar 344 V.S.-effectenbeurs genoteerde ondernemingen met een mediaan inkomen van $3,4 miljard, over meerdere grote bedrijfstakken. Gebaseerd op het driejarig gemiddelde, bleken digitale leiders (de beste 25 procent van de bedrijven) brutomarges van 55 procent te hebben vergeleken met brutomarges van 37 procent voor digitale achterlopers (de minst goede 25 procent van de bedrijven). Hetzelfde patroon was te zien voor de operationele- en winstmarges. Het is duidelijk dat bedrijven alle uitdagingen moeten aangaan en ernaar moeten streven om digitale leiders te zijn, en als zij dat niet doen daar de negatieve consequenties van moeten voelen.

Het artikel zegt: "Ons onderzoek laat zien dat de leiders digitale kansen met een andere strategische mentaliteit tegemoet treden en kansen oppakken met een ander operationeel model. Data en analytics zijn daarbij duidelijke van belang. Toonaangevende organisaties hebben over het algemeen een uitgebreide dataverwervingstrategie, en onderscheiden zich van hun concurrent op basis van hun dataplatform."

EDB Postgres: De nieuwe standaard voor digitale bedrijfsprocessen
Het EDB Postgres Platform is algemeen geaccepteerd op de markt door Fortune 500- en Forbes Global 2000-bedrijven in een brede reeks sectoren, waaronder informatietechnologie [http://bit.ly/2kLpqmv], verzekeringen, financiële diensten [http://bit.ly/2lHuV3y], de overheid [http://bit.ly/2kLiLZO], de gezondheidszorg [http://bit.ly/2koBerE], productie [http://bit.ly/2kCL0aj], en telecommunicatie.

In de telecommunicatiesector [http://bit.ly/2kjFv4l] bijvoorbeeld, heeft de voortschrijdende concurrentie ingrijpende veranderingen teweeggebracht nu telecombedrijven een niet aflatende toename in nieuwe digitale apparaten zien en een veranderend bedrijfsmodel voor het aanbieden van diensten, terwijl de traditionele stem- en berichtenproducten steeds meer gestandaardiseerd zijn geworden, met lagere prijzen tot gevolg. Hierdoor zijn telecommunicatiebedrijven agressiever geworden in hun adoptie van open source technologie voor het moderniseren van de bedrijfsvoering door meer efficiëntie en flexibiliteit te bewerkstelligen, vendor lock-in te verminderen om met meer agility te kunnen functioneren, en kosten te besparen.

EnterpriseDB is een partner van veel belangrijke telecommunicatiebedrijven in de wereld, waaronder een van de grootste regionale mobiele providers in de Verenigde Staten ("Carrier"). De Carrier startte een zakelijk initiatief om meer open source-software te gaan gebruiken om dezelfde redenen dat veel andere spelers in de telecomsector dit doen. Om te beginnen met een op open source gebaseerde software-oplossing in het datacenter, koos de Carrier voor het migreren van een 100TB missie-kritische applicatie van hun bestaande systeem, Oracle® Exadata, naar het EDB Postgres Platform en Cloudera (Hadoop).

De migratie van Oracle naar het EDB Postgres Platform verlaagde de kosten van de gestarte toepassing met miljoenen dollars omdat het een duur bestaand system verving met het EDB Postgres Platform en Cloudera, allebei goedkope, op open source-gebaseerde gegevensbeheer-oplossingen. De migratie was binnen twee weken voltooid door EnterpriseDB, die het project beheerde en voor een snelle, succesvolle afwikkeling zorgde.

EDB Postgres: Belangrijkste updates
Het EDB Postgres Platform verzorgt de integratie van verschillende databases, en ondersteunt ook de combinatie van ongestructureerde gegevens van NoSQL-oplossingen met transactionele gegevens in gestructureerde en relationele systemen. Het platform biedt de keuze tussen twee database server versies: (i) EDB Postgres Standard Server, een open source PostgreSQL database; of (ii) EDB Postgres Advanced Server, een verbeterde versie van PostgreSQL met verder uitgebreide enterprisewaardige performance, schaalbaarheid, en beveiligingsfuncties en -capaciteit. Hieronder worden de belangrijkste verbeteringen en updates van de 2017-versie opgesomd:

-- EDB Postgres(TM) Advanced Server 9.6: Een verhoogde performance en
verbeteringen in de horizontale en verticale schaalbaarheid vergroten de
capaciteit van de database om complexere analytische workloads te
ondersteunen. De parallelle opvraagfunctie in de EDB Postgres Advanced
Server 9.6 stelt klanten in staat om traditionele transactionele
processen te combineren met analytics. EDB Postgres Advanced Server is
nu ook beter in gesynchroniseerde datareplicatie voor betere horizontaal
opgeschaalde prestatie en een hoge beschikbaarheid. Hierdoor kunnen
organisatie nu EDB Postgres Advanced Server inzetten om workloads te
ondersteunen met hogere transactie snelheden, grotere databases en meer
analytische eisen. EDB Postgres Advanced Server omvat nu bovendien ook
DBMS_AQ, een DBMS Advanced Queuing capaciteit net als dat van Oracle,
die de communicatie tussen applicaties bevordert. Transactionele
systemen kunnen bijvoorbeeld beter communiceren met verzendings-,
inventarisatie- en bevoorradingssystemen vanwege DBMS_AQ. EnterpriseDB
heeft DBMS_AQ zodanig ontwikkeld dat het compatibel is met Oracle voor
organisaties die databases migreren. Alle organisaties zullen echter hun
voordeel doen met de gemakkelijke applicatie-integratie als gevolg van
deze functie, of ze nu wel of niet Oracle gebruiken of migreren van
Oracle. EDB Postgres Advanced Server 9.6 kent ook geneste subprocedures
en Oracle-stijl parallelle hints.

-- EDB Postgres(TM) Replication Server 6.1: Als onderdeel van de
Integration Suite, is EDB Postgres Replication Server 6.1 geïntegreerd
in het EDB Postgres Platform 2017. Updates voor deze tool verbeteren de
synchronisatieprestatie over meerdere geografische locaties, een
belangrijke functie voor moderne digitale bedrijfsprocessen. Met de
laatste verbeteringen is de EDB Postgres Replication Server nu
compatibel met Oracle 12c en SQL Server 2012 en 2014, en biedt daarmee
meer mogelijkheden voor gebruikers die EDB Postgres zo veel mogelijke
willen benutten. Nu bedrijven met hun architecturen en applicaties
steeds strategischer replicatie gebruiken, hebben ze ook betere
replicatietools nodig die meer een hogere performance hebben en
flexibeler zijn. De verbeteringen die EnterpriseDB voor de database en
de tools heeft ontwikkeld komen aan deze nieuwe eisen tegemoet.

-- EDB Postgres(TM) Backup and Recovery 2.0: De EDB Postgres Backup and
Recovery 2.0 tool is ook opgenomen in het EDB Postgres Platform als
onderdeel van de Management Suite aan tools, met verbeteringen die
gericht zijn op de database-administrator (DBA). Nieuwe
precisie-besturingselementen maken het werk van DBA's veel sneller en
makkelijker. DBA's hebben een consistente uptime tot doel, maar hebben
te maken met steeds complexere, gespreide infrastructuren. Een van de
nieuwe functies is bijvoorbeeld de incrementele back-up op blokniveau,
waardoor de tijd die nodig is om back-ups te genereren afgenomen is van
vele uren tot een fractie hiervan, door alleen te back-uppen wat er is
veranderd sinds de vorige back-up. Dit geeft DBA's veel meer
flexibiliteit om verschillende back-upscenario's te testen.

EDB Postgres: Prijs, beschikbaarheid, en software downloads
Het EDB Postgres Platform 2017 is beschikbaar als abonnement voor alle gegevensbeheeroplossing onderdelen, ondersteuning, software upgrades en toegang tot het grootste deel van het EDB Postgres partnernetwerk. Het EDB Postgres Platform kan worden ingezet op bare metal; virtueel, waaronder in containeromgevingen; of in een publieke, private en/of hybride cloudomgeving. EDB Postgres is gebaseerd op open source en standaarden, en werkt op alle belangrijke besturingssystemen, waaronder de verschillende distributies van Linux en Windows.

Leer meer over het EDB Postgres Platform 2017 tijdens het webinar Advances in Postgres Set New Digital Business Standard [Verbetering van Postgres zet nieuwe standaard voor digitale bedrijfsprocessen] op 23 februari:-- Registreer [http://bit.ly/2kM4iN4] voor het 08:00 (Eastern Standard
Time) webinar
-- Registreer [http://bit.ly/2lcPDLw] voor het 13:00 (Eastern Standard
Time) webinar

Download EDB Postgres Advanced Server hier [mailto:hier] of neem contact op met sales@EDBPostgres.com [mailto:sales@enterprisedb.com] om aan de slag te gaan met het EDB Postgres Platform 2017.

Over EnterpriseDB® (EDB(TM)) Corporation
EnterpriseDB® (EDB(TM)), het databaseplatformbedrijf voor digitale bedrijfsprocessen levert het vooraanstaande, op open source-gebaseerde dataplatform voor nieuwe applicaties, re-platformen in de cloud, applicatievernieuwing en migratie van bestaande archieven. EnterpriseDB integreert met enterprisetechnologieën en infrastructuur voor het beheer van de hybride cloud, data integratie en gegevensopslag. Onze klanten profiteren van het meest betrouwbare, hoogwaardige, flexibele, open en kosteneffectieve datamanagementplatform dat er is. EnterpriseDB is gevestigd in Bedford, Massachusetts en heeft 16 kantoren over de wereld. Ga voor meer informatie naar www.EDBPostgres.com [http://www.enterprisedb.com/].

EnterpriseDB is een geregistreerd handelsmerk van EnterpriseDB Corporation. EDB en EDB Postgres zijn handelsmerken van EnterpriseDB Corporation. Alle andere namen en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.


MEDIACONTACTEN:

Nancy Scott Cairbre Sugrue

EnterpriseDB Sugrue Communications

+1 781.357.3090 +44 (0)1932 429 779

Nancy.Scott@EDBPostgres.com Cairbre@Sugruecomms.com
(1 )Robert Brock, Marco Iansiti, en Karim R. Lakhani, What Companies on the Right Side of the Digital Divide Have in Common (Harv. Bus. Rev., Jan. 31, 2017).

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/319928/enterprisedb_corporation_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/319928/enterprisedb_corporation_logo.jpg]Photo: http://mma.prnewswire.com/media/319928/enterprisedb_corporation_logo.jpg


EnterpriseDB


Web site: http://www.enterprisedb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234