Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 100.000 euro op

Alle 55 originele pagina's van bijzonder album geveild

Een veiling met originele tekeningen van Suske en Wiske heeft gisteravond 100.000 euro opgebracht. Tijdens de online veiling bij veilingsite Catawiki, kwamen alle 55 originele pagina's van het Suske en Wiske album 'De nerveuze Nerviërs' uit 1964 onder de hamer. De tekeningen zijn gemaakt door geestelijk vader Willy Vandersteen. Volgens veilinghuis Catawiki was de belangstelling voor de veiling groot. 'De markt voor originele striptekeningen zit enorm in de lift en dat was duidelijk terug te zien tijdens de veiling'. De hoogste opbrengsten waren voor de eerste en laatste pagina van het album. Deze pagina's wisselden respectievelijk voor 3.000 en 2.900 euro van eigenaar.

De nerveuze Nerviërs
Jacques Pels, stripexpert bij Catawiki, geeft aan dat het album ''De nerveuze Nerviërs' een bijzonder album is omdat het een definitieve verandering betekende voor de namen van de striphelden. ''Voordat dit album uitkwam waren de Suske en Wiske verhalen alleen in het Vlaams en vanaf 1953 ook in het Nederlands verkrijgbaar. Er wordt door verzamelaars dan ook gesproken over de Vlaamse- en de Hollandse reeks. Met de start van dit album in 1964 kwam daar een einde aan en is er de "Gelijkvormige reeks". De namen van de striphelden veranderde hiermee ook definitief. Zo werd Jerom in de Hollandse reeks bijvoorbeeld eerst Jeroen genoemd en Lambik heette in de Hollandse reeks Lambiek. Sidonia had in de Vlaamse reeks de naam Sidonie. Ook Wiskes popje krijgt in 'De nerveuze nerviers' voor het eerst de naam Schanulleke. Daarvoor werd het popje in de Vlaamse reeks Schalulleke genoemd en in de Hollandse reeks Schabolleke'.

De resultaten van de veiling zijn te bekijken via: www.catawiki.nl/nerviers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Borgman
mark@catawiki.nl
tel: 06-55847934

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234