Jongeren met beperking krijgen kans op eigen onderneming

Jongeren met beperking krijgen kans op eigen onderneming dankzij deelnemers VriendenLoterij

VriendenLoterij schenkt 200.000 euro aan project NSGK

Amsterdam 16 februari 2017 - Jongeren met een beperking of chronische ziekte komen vaak moeilijk aan het werk. Het opstarten van een eigen onderneming ligt vaak al helemaal buiten bereik. Simpelweg omdat zij niet aan een starkapitaal komen. Dat terwijl deze jongeren vaak veel in hun mars hebben.

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, ontvangt daarom 200.000 euro van de VriendenLoterij. Samen met de Bart de Graaff Foundation helpt NSGK deze jongeren hun droom om een eigen bedrijf te starten te verwezenlijken. Deze 'Bikkels' konden al rekenen op steun in de vorm van goede raad en daad en een beperkt startkapitaal. In de praktijk blijkt dit niet altijd voldoende. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij is het nu ook mogelijk om extra grote dromen te verwezenlijken door middel van een bankfinanciering. Daarmee krijgen zij gelijke kansen. De jonge ondernemers worden niet langer beperkt door praktische, financiële of mentale drempels. Er is voor deze jongeren dan zoveel meer haalbaar. Ze worden in staat gesteld aan hun eigen toekomst te bouwen en tegelijk iets waardevols toe te voegen aan de samenleving.

Drempels wegnemen
Een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap sámen leven, dat is het doel van NSGK. In Nederland zijn veel drempels waardoor zij niet gewoon mee kunnen doen en vaak aan de zijlijn staan. Door het ondersteunen van projecten helpt NSGK de drempels uit de weg te ruimen. De projecten dragen bij aan een toegankelijker samenleving, positieve beeldvorming en een versterkt zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een beperking. Naast de cheque voor het Bikkelproject ontving NSGK ook een vaste jaarbijdrage van maar liefst 255.598 euro.

Recordbedrag voor gezondheid en welzijn
Tijdens het Goed Geld Gala werd onthuld dat er in 2017 een recordbedrag van ruim 56,6 miljoen euro gaat naar Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de Vriendenloterij zorgen hiervoor. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. In vergelijking met vorig jaar is er vanuit de VriendenLoterij 3,7 miljoen euro meer beschikbaar voor goede doelen. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie. Op de foto staan van links naar rechts: Berbera van Teijlingen - Relatiemanager NSGK, Margriet Schreuders - Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij, Henk-Willem Laan - Directeur NSGK. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Silvia Muije, tel. 020-679 12 00 / 06-5587 6073, e-mail smuije@nsgk.nl of kijk op www.nsgk.nl
Erwin Vroom, tel. 06-5285 8742, e-mail erwin.vroom@bartfoundation.nl of kijk op www.bartfoundation.nl

NSGK voor het gehandicapte kind

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.nsgk.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234