Voortdurende groei van bandenindustrie gaat hand in hand met verdere e-commerce-ontwikkeling van OPONEO

BYDGOSZCZ, Polen, February 16, 2017 /PRNewswire/ --2016 een recordjaar voor Europese bandensector  
Volgens ETRMA was het afgelopen jaar een gunstig jaar voor de bandensector. Verkoop van de autobanden voor personenauto's, SUV's en lichte bedrijfsvoertuigen is met gemiddeld 2% toegenomen, en  zet  de bestaande positieve trend van 2015 voort. Ondanks zwakkere tweede helft van het jaar, nam de bandenverkoop voor motorfietsen en scooters ( 2015 en het eind van 2016) toe met 4%.
(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/468052/Oponeo_Logo.jpg )

De 6,8% toename van aantal nieuw ingeschreven auto's heeft de verkoopcijfers kennelijk en duidelijk beïnvloed. Het rapport van ETRMA geeft aan, dat de verkoop van autobanden voor personenauto's verhoogd is in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Tsjechië. De verkoopcijfers voor Spanje en Italië zijn stabiel gebleven.
Verkoop bij  OPONEO nam  de voornaamste strategische buitenlandse markten op en bleef stabiel, wat een duidelijk signaal is voor verdere uitbreiding.  
"De positieve trend heeft de gehele auto-industrie beïnvloed. Dit wordt bevestigd door een recordverkoop bij OPONEO.PL S.A. in 2016, van meer dan 2 miljoen banden," aldus Monika Siarkowska, PR & IR manager van het bedrijf.
Europa 2016 - Aanhoudende vraag   
Volgens de Europese Commissie slechts 15% van de Europeanen maakt actief gebruik van internetwinkelen, en slechts 8% van de kleine en middelgrote bedrijven breiden hun aanbod uit om aan buitenlandse klanten een verkoopmogelijkheid aan te bieden.
Hoewel deze cijfers niet ideaal zijn, de interesse van klanten in internetwinkelen groeit elk jaar  met gemiddeld 22%. Meer en meer bedrijven worden geïnteresseerd in het online verkopen van hun goederen op andere Europese markten. Deskundigen voorspellen dat de waarde van de elektronische handel in 2018 meer dan 660 miljard euro zal bedragen.
"De hoogste buitenlandse verkoopcijfers bij OPONEO-groep werden behaald in Italië en het Verenigd Koninkrijk, maar de meest dynamische groei vond plaats op onze jongste markten: Slowakije, Tsjechië en België," aldus Ernest Pujszo, projectmanager van buitenlandse elektronische handel, OPONEO.PL.
Een van de belangrijkste factors in de ontwikkeling van de elektronische handel is de internationale verkoop. Volgens deskundigen zijn China, de V.K, Duitsland en de V.S. belangrijkste spelers op de wereldmarkt. In 2017 ligt de kans op de voorspelde groei van rond de 29%.
OPONEO.PL S.A. staat sinds 2007 genoteerd op de Effectenbeurs van Warschau. Het bedrijf heeft ruime ervaring met de online-verkoop van banden en heeft meer dan 20 winkels in het buitenland. Ook onderhoudt OPONEO de grootste Europese database  op het gebied van meningen en expertinformatie betreffende de kwaliteit, de conditie en het gebruik van autobanden. Het bedrijf heeft een modern logistiek centrum waarvanuit dagelijks meer dan 35.000 banden kunnen worden verzonden naar individuele klanten.   http://www.oponeo.nl


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/468052/Oponeo_Logo.jpg


OPONEO.PL S.A.


CONTACT: Iwona Jara PR Specialist iwona.jara@oponeo.pl mob. +48 661 105753

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234