125.000 bezoekers voor 'Illusions, magie of wetenschap?' in Museon

125.000 bezoekers voor 'Illusions, magie of wetenschap?' in Museon

Het Museon in Den Haag heeft voor de tentoonstelling 'Illusions, magie of wetenschap' inmiddels meer dan 125.000 bezoekers ontvangen. "Ik ben verheugd met dit behaalde resultaat en onderzoek heeft uitgewezen dat ons publiek de tentoonstelling heeft gewaardeerd met een prachtige 8,2", aldus Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon. "Hieruit blijkt dat onze vernieuwde populaire wetenschapseducatie geweldig aanslaat bij een groot publiek." De expositie, waarin met veel interactieve opstellingen wordt uitgelegd hoe onze hersenen worden bedrogen door onze zintuigen, is nog te bezoeken tot en met 5 maart 2017.

Illusions, magie of wetenschap?
In Illusions, magie of wetenschap? ervaar je hoe bepaalde zintuiglijke waarnemingen echt lijken maar door de hersenen geheel of gedeeltelijk verkeerd worden uitgelegd. Wat is de rol van je hersenen bij de waarnemingen die ze doen? En hoe komt het dat de werkelijkheid soms anders is dan het lijkt? Een boeiende en leuke tentoonstelling waar je actief aan de slag gaat.
In de expositie komen wetenschappers aan het woord, één van hen is de illusionist èn arts Victor Mids, bekend van het internationaal bekende televisieprogramma Mindf*ck. Door de combinatie van verschillende vakgebieden brengt hij in zijn werk illusie en wetenschap op een unieke manier samen.
Kijk voor het aanvullende activiteitenprogramma op www.museon.nl

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Noot voor de pers, niet voor publicatie
Voor nadere informatie over kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager Museon, via rdwinter@museon.nl / 06 1090 5384.
Het persdossier kan worden gedownload via www.brandingmanual.com/museon

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234