Doekle Terpstra opent smart home concept store BCC in Zoeterwoude

Op maandag 13 februari heeft Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI, een bijzonder winkelconcept in Zoeterwoude geopend. Elektronica-retailer BCC laat in een shop-in-the-shop zien hoe de Nederlandse woning binnen afzienbare tijd kan veranderen in een smart home. UNETO-VNI ziet grote mogelijkheden in smart home toepassingen. De ondernemersorganisatie heeft daarom samen met een aantal andere partijen het Smart Home Society Platform opgericht. Het platform gaat actief informeren over de mogelijkheden, die voor veel consumenten nog onbekend zijn.

Smart home is een verzamelnaam voor slimme huishoudelijke producten die via internet communiceren met de bewoner én met elkaar. Een fenomeen met toekomst, volgens Doekle Terpstra: 'Smart home is een belangrijke ontwikkeling. Het heeft een enorme toegevoegde waarde voor de consument en het is voor iedereen bereikbaar. Daarnaast biedt het kansen voor innovatieve ondernemingen in de elektronicadetailhandel. Winkelbedrijven en installateurs vinden elkaar in allerlei producten en diensten. Synergie binnen onze branche; dat is goed voor de consument en voor de ondernemer.'

Apparaten, systemen en installaties kunnen op steeds meer manieren online met elkaar communiceren. Dat biedt vooral binnenshuis grote mogelijkheden. Denk aan systemen om het huis te verwarmen, verlichten en ventileren, maar ook aan slimme koelkasten, koffiezetters en alarmsystemen. Diverse volgers van de technologiemarkt spreken al van the next big thing, omdat met smart home toepassingen het huis comfortabeler, veiliger, gezonder en energiezuiniger wordt. Toch blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de consumenten niet weet wat smart home precies inhoudt. Het Smart Home Society Platform moet daar verandering in brengen. Het platform gaat informatie verzamelen, toegankelijk maken en verspreiden om consumenten te overtuigen van de meerwaarde van smart home.

Doekle Terpstra presenteerde bij de opening van de concept store van BCC ook een rapport dat UNETO-VNI samen met communicatiebureau Guilty People opstelde. Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van smart home. De belangrijkste conclusie is dat voor een substantiële groei van smart home méér samenwerking in de keten nodig is. De voorzitter ziet het nieuwe retailconcept in Zoeterwoude als een stap in de goede richting. Terpstra: 'Elektronicawinkels en installatiebedrijven kunnen gebruikmaken van elkaars sterke kanten. Met een compleet pakket van informatie, advies, installatie en service kunnen ze elkaar aanvullen en versterken.'

Geplaatst in:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Dick Reijman 079 325 07 53 / 06 224 116 60
e-mail d.reijman@uneto-vni.nl, www.uneto-vni.nl, www.twitter.com/unetovni

Over UNETO-VNI
UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. De 5.000 aangesloten installatiebedrijven realiseren een omzet van 13 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan 120.000 personen. Daarnaast vertegenwoordigt UNETO-VNI 1.300 verkooppunten van winkelbedrijven in wit- en bruingoed, elektronica, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur. De gezamenlijke omzet van deze bedrijven bedraagt 3,5 miljard euro.

UNETO - VNI

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.uneto-vni.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234