Recordopbrengst landelijke collecte NSGK

Vrijwilligers halen 819.060 euro op voor kinderen met een handicap

Amsterdam, 14 februari 2017 - Collectanten van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, hebben ruim 819.060 euro ingezameld. Een recordbedrag waarmee NSGK veel belangrijke initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap kan ondersteunen. Ruim 12.000 vrijwilligers gingen in de derde week van november door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen.

Gewoon meedoen, ook in uw regio
NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, sporten, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat is niet alleen leuk en leerzaam maar ook belangrijk omdat samen leven als volwassenen begint bij samen opgroeien. NSGK steunt ook projecten in uw regio. Zie www.nsgk.nl.

Bedankt
NSGK dankt alle vrijwilligers en gulle gevers. Collectecoördinator Eveline van der Lugt: 'Het is geweldig dat zo veel vrijwilligers zich opnieuw met hart en ziel en door weer en wind hebben ingezet voor kinderen en jongeren met een handicap. Sommigen al 15 jaar, zo lang bestaat onze collecte dit jaar. Zonder hen, maar ook zonder de mensen thuis die gul hebben gegeven, zouden wij ons belangrijke werk voor deze kinderen en jongeren niet kunnen doen. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken voor dit prachtige resultaat!'

Vrijwilligers welkom
NSGK ontvangt geen subsidie en kan haar werk doen dankzij donateurs en vrijwilligers. In veel plaatsen heeft de stichting nog vrijwilligers nodig. Wie wil meehelpen met de collecte voor kinderen met een handicap kan zich aanmelden via www.nsgk.nl of telefoonnummer 020-6791200. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk, dat staat voor een verantwoorde fondsenwerving en -besteding.

In de bijlage bij dit persbericht leest u in welke gemeenten de NSGK-vrijwilligers hebben gecollecteerd en het bedrag dat per gemeente is ingezameld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Silvia Muije, tel. 020-679 1200 / 06-5587 6073, e-mail smuije@nsgk.nl of kijk op www.nsgk.nl. Voorbeelden van gesteunde projecten op aanvraag. Credit foto: Susanne Reuling, meer beeld op aanvraag

NSGK voor het gehandicapte kind

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.nsgk.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234