Diebold Nixdorf en Air Bank overbruggen kloof tussen fysieke en digitale toegang tot contant geld met Nieuw Ontworpen Contactloze Oplossing

Volledig aanbod verzekert geavanceerde functionaliteiten en een betere consumentenervaring in TsjechiëPRAAG, 13 februari 2017 /PRNewswire/ -- Air Bank, een opkomende financiële instelling in Tsjechië, is een samenwerking aangegaan met Diebold Nixdorf , de wereldwijde leider in het aandrijven van connected commerce op basis van haar capaciteit om de consumentenervaring te vernieuwen en te verbeteren met de CS 2020-geldautomaat [http://www.dieboldnixdorf.com/en-us/systems/financial/cash-dispensers/cs-2020], -software en -diensten. De geldautomaten hebben een reeks geavanceerde op software gebaseerde digitale functies, met inbegrip van de mogelijkheid om authenticaties en transacties te verrichten zonder een traditionele kaartlezer of pinpad te gebruiken.

http://mma.prnewswire.com/media/458878/diebold_nixdorf_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/458878/diebold_nixdorf_logo.jpg]

Air Bank is het nieuwe contactloze apparaat aan het testen waarmee de consument geld kan opnemen zonder een kaart in de kaartlezer in te brengen. De authenticatie van de gebruiker is gebaseerd op het verbinden van een near field communication-kaart, een NFC-stick of een NFC-sticker die bijvoorbeeld op een smartphone kan worden aangebracht, met de lezer. De gebruiker tikt zijn pincode in op een versleuteld aanraakscherm. Dankzij deze eenvoudigere gebruikersinterface worden de verrichtingen van consumenten snel en gemakkelijk verwerkt, wat voor een betere consumentenervaring zorgt. De contactloze lezer en het versleutelde aanraakscherm waarop de pincode wordt ingebracht, verbeteren de ervaring als consument nog meer omdat er niet langer een risico is dat fraudeurs ervoor zorgen dat de kaart vast komt te zitten in de automaat of de gegevens van de magneetstrip worden gekopieerd.

Voor het eerst--en in minder dan zes maanden na een gecombineerd bedrijf te worden- heeft Diebold Nixdorf snel een volledige oplossing geconfigureerd en geïmplementeerd voor de Tsjechische Air Bank met ultramoderne hardware technologie aangedreven door geavanceerde software en ondersteund door een dienstverlening van wereldklasse.

In 2016 werd de Red Dot Design Award toegekend aan CS 2020 als een erkenning van zijn minimalistische design, de innovatieve ervaring voor de consument en het feit dat het de filosofie van de gebruiksvriendelijkheid van Air Bank ondersteunt. "Eenvoud is één van de kernwaarden van onze bank," zei Jaromir Vostry, productmanager voor kaarten bij Air Bank. "Met deze verbeterde functies kunnen de klanten net zo gemakkelijk, comfortabel en veilig contant geld opvragen aan de contactloze geldautomaten als bij een contactloze betalingen in winkels en andere plaatsen."

"Met CS 2020 hebben we als de technologische innovatieleider een systeem gecreëerd dat de noden van de wereld van vandaag samensmelt met de visie van morgen wat betreft de toegang tot geld voor alle gebruikers. We bieden de vertrouwdheid, veiligheid en functionaliteit die de gebruikers verwachten in de omnichannel retail banking omgevingen," zei Dr. Ulrich Näher, senior vicevoorzitter van systemen bij Diebold Nixdorf. "Als een integrale technologiepartner kijken we er naar uit om met Air Bank samen te werken en haar succesvol aanbod betreffende connected commerce te ondersteunen."

Voorts kan CS 2020 geconfigureerd worden voor authenticatie van de gebruikers zonder kaart door een verrichting op voorhand in te stellen op de smartphone van de gebruiker. Eens de verrichting is ingesteld, ontvangt de gebruiker een veilige QR-code of een eenmalige pincode. Bij het scannen van de QR-code of het invoeren van de pincode in de geldautomaat, wordt het geld onmiddellijk vrijgegeven.

Air Bank werkt samen met Diebold Nixdorf sinds haar oprichting in 2011. Air Bank heeft vanaf het begin zwaar geïnvesteerd in de uitbreiding van haar zelfbedieningskanaal en is van plan om haar bestaande netwerk van 160 terminals uit te breiden met zowel contactloze als traditionele kaartlezertechnologie in de loop van 2017.

Over Air Bank Air Bank, een lid van de PPF Group, is een Tsjechische moderne en innovatieve 21(ste )eeuw bank die een nieuwe generatie van online-bankieren biedt en haar eigen kantorennetwerk beheert. De bank ging officieel van start in Tsjechië in november 2011 met de bedoeling om de eerste bank te worden die de mensen leuk vinden. De belangrijkste kernwaarden van Air Bank zijn eenvoud, durf, gebruiksvriendelijkheid en transparantie. In november 2016, vijf jaar na haar oprichting, had de bank meer dan 700 medewerkers, 34 vestigingen in de grootste Tsjechische steden en meer dan 500.000 klanten, en beheerde ze deposito's ter waarde van meer dan CZK 75 miljard.

Over Diebold Nixdorf Diebold Nixdorf is een wereldwijde leider in het aandrijven van connected commerce dag na dag ten behoeve van miljoenen consumenten in de financiële en retailsectoren. Haar op software gebaseerde oplossingen overbruggen de fysieke en digitale werelden van de contanten en de consumententransacties op een gemakkelijke, veilige en efficiënte manier. Als een innovatiepartner van bijna alle top-100 financiële instellingen en de meeste top-25 retailers in de wereld, biedt Diebold Nixdorf ongeëvenaarde diensten en technologieën die van essentieel belang zijn om te blijven evolueren in het constant actieve en veranderende consumentenlandschap.

Diebold Nixdorf is aanwezig in meer dan 130 landen en heeft ongeveer 25.000 medewerkers wereldwijd. De organisatie heeft kantoren in Canton, Ohio, VS en in Paderborn, Duitsland. Haar aandelen worden verhandeld op de beurzen van New York en Frankfurt onder het symbool 'DBD'. Bezoek www.DieboldNixdorf.com [http://www.dieboldnixdorf.com/] voor meer informatie.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/458878/diebold_nixdorf_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/458878/diebold_nixdorf_logo.jpg]


Photo: http://mma.prnewswire.com/media/458878/diebold_nixdorf_logo.jpg


Diebold Nixdorf


CONTACT: Media Relations, Ulrich Nolte, +49-5251-6935211,ulrich.nolte@dieboldnixdorf.com; Investor Relations, Steve Virostek,+1-330-490-6319, steve.virostek@dieboldnixdorf.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234