Consortium van vijf eventbureaus wint Gouden Giraffe

'Samenwerking is voorbeeld voor gehele branche'

Utrecht - De Innovation Expo 2016, een beurs over 250 duurzame innovaties aan de oevers van het IJ, is beloond met een Gouden Giraffe Event Award. De Gouden Giraffe is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse evenementenbranche.

Vorige maand won hetzelfde event ook al een zilveren Award. Dat was in Dublin, tijdens Eventex Awards 2017, het wereldwijde Oscar-gala voor de evenementenindustrie.

Eigen expertise
De uitreiking van de Gouden Giraffe vond plaats op vrijdag 10 februari bij DeFabrique in Utrecht. Jurylid Menno Bouma van de Gouden Giraffe lichtte toe waarom juist Innovation Expo in de categorie beurzen de hoogste onderscheiding in de wacht sleepte: "De jury waardeert dat voor een traditioneler onderwerp de festivalvorm werd gekozen. En wat we heel belangrijk vonden was dat hier vijf bureaus, elk met hun eigen expertise, als consortium hebben samengewerkt om iets moois tot stand te brengen. Die samenwerking is een voorbeeld voor de hele branche."

Krachtenbundeling
Die vijf bureaus - S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie - bundelden vorig jaar spontaan hun krachten toen ze ieder voor zich pitchten voor de Innovation Expo. Voor dit initiatief van een drietal Nederlandse ministeries organiseerden zij vervolgens gezamenlijk een beurs met ruim 250 duurzame innovaties op het gebied van transport, voeding en energie. Elk bureau kon zich daarbij focussen op waar zij het allerbest in zijn, en dat leidde tot een zeer innovatief en verrassend evenement.

Event Consortium Holland
De spontane samenwerking beviel zowel de opdrachtgever als de deelnemende partijen en heeft inmiddels een hechtere basis gekregen in Event Consortium Holland. Onder die naam werken de vijf nu samen vanuit vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Voorschoten.

Sinds 1994
De Gouden Giraffe werd in 1994 voor het eerst uitgereikt, en is bestemd voor bureaus die letterlijk hun nek durven uitsteken om impactvolle evenementen te organiseren. Er waren voor de 2016-editie 48 cases aangedragen.


Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Informatie over dit persbericht: Henk van Maanen, Tel: 010-7503930,
E-mail: Henk@teamvanmaanen.nl
Informatie over het consortium kunt u bij alle vijf de bureaus opvragen!

Event Consortium Innovation Expo

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234