Persuitnodiging: Winkeliers pakken overlastgevers gezamenlijk aan

Veel winkeliers hebben genoeg van overlastgevers en winkeldieven die herhaaldelijk voor problemen zorgen in hun winkel. Het zijn niet alleen jongeren die voor overlast zorgen. Winkeliers geven aan ook steeds vaker te maken te krijgen met stelende bejaarden en storend gedrag van verwarde personen. Hoe vervelend ook, die zien ze liever niet terug in hun winkelgebied. Om winkeliers te helpen om overlastgevers gezamenlijk aan te pakken, heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) het collectief winkelverbod nieuw leven ingeblazen.

CCV-directeur Patrick van den Brink geeft de landelijke aftrap van het collectief winkelverbod bij Primera in winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht.

Het opleggen van een winkelverbod is een zeer effectieve maatregel om overlastgevers buiten de deur te houden. Hiermee wordt iemand voor een bepaalde periode de toegang tot de winkel ontzegd. Een winkelier kan zelf een verbod opleggen of samenwerken met collega-winkeliers in het winkelgebied. In dat laatste geval is sprake van een collectief winkelverbod en mag de dader bij geen van de aangesloten winkels meer naar binnen. Wanneer de eigenaar van een winkelcentrum ook meedoet, geldt het verbod voor het hele winkelcentrum inclusief de buitenruimte.

Het CCV faciliteert ondernemers met een modelprotocol, dat is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens, en een registratiesysteem om de winkelverboden in vast te leggen. Winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht is het eerste winkelgebied dat gaat werken volgens het CCV modelprotocol collectief winkelverbod.

U bent van harte welkom om deze aftrapbijeenkomst bij te wonen.

Datum: woensdag 15 februari 2017
Aanvang: 10.30 uur
Locatie: Primera Kanaleneiland
Hammerskjöldhof 59
3527 HD Utrecht

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Welkom en opening door Ruud Koops, eigenaar Primera Kanaleneiland en
voorzitter werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Kanaleneiland
10.35 uur Introductie collectief winkelverbod aanpak door Patrick van den Brink,
directeur Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)
10.45 uur Officiële aftrap en fotomoment
10.50 uur Gelegenheid voor de pers om vragen te stellen aan het CCV en
ondernemers

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden bij Miriam van Etten, communicatieadviseur CCV, e-mail miriam.vanetten@hetccv.nl, telefoon 06-10445647.
Als u een ondernemer of een inhoudsdeskundige van het CCV apart wilt spreken, verzoeken wij u dit van tevoren aan te geven.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

plaats:
Utrecht
website:
http://www.hetccv.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234