Jantje Beton Collecte 13 t/m 25 februari: in actie voor buitenspelen!

Ruim 40.000 vrijwilligers collecteren voor Jantje Beton én hun eigen (club)kas.

Utrecht, 10 februari 2017 - Veel kinderen kunnen niet naar een club of vereniging om daar lekker te bewegen of avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Daar wil Jantje Beton wat aan doen. Van 13 t/m 25 februari halen ruim 40.000 vrijwilligers tijdens de Jantje Beton Collecte extra geld op voor hun (club)kas. En voor projecten van Jantje Beton ten behoeve van kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is. Dat is hard nodig omdat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt en 80% van de kinderen onvoldoende beweegt.

Jantje Beton ondersteunt lokale verenigingen en clubs
Jantje Beton steunt organisaties om extra geld op te halen voor de (club)kas. Scouting-groepen, sport- en jeugdclubs, speeltuinen en organisaties als dagopvang kunnen twee weken lang, van 13 t/m 25 februari, collecteren tijdens de Jantje Beton Collecte om hun eigen (club)kas te spekken. De helft van de opbrengst is voor de deelnemende organisaties. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton.

Iedereen die aan de collectant geeft, steunt lokale organisaties en buitenspelen voor kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Met meer inkomsten is meer mogelijk. Zoals onderhoud, aanschaf en vervanging van materialen of de organisatie van activiteiten.

50% voor de eigen (club)kas
Eén van de deelnemers die vanaf 2006 jaarlijks geld inzamelt middels de Collecte is Speeltuin Kindervreugd uit Giessenburg. Deze speeltuin bestaat al 61 jaar en heeft de opbrengst van vorig jaar - á Euro 1.526 - goed besteed. Kinderen kunnen zich helemaal dol draaien in de nieuwe draaimolen en gebruikmaken van leuke activiteiten tijdens de vakanties.

Waar wordt gecollecteerd
Er wordt in heel Nederland gecollecteerd. Op www.jantjebeton.nl/collecte/informatie-voor-de-pers is te zien welke organisaties allemaal meedoen.

Belang van buitenspelen
Buitenspelen is meer dan alleen leuk: het is noodzakelijk voor kinderen. Juist in een tijd waarin ruim 80% van de kinderen onvoldoende beweegt en 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Kinderen worden er vrolijk en blij van en ze leren belangrijke mentale, motorische en sociale vaardigheden. Door samen buiten te spelen ontwikkelen kinderen zelfbewustzijn, flexibiliteit en empathie. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen op school.

Voor meer informatie en interview verzoeken:
Marita Pruijser telefoon 06-40506878 of de perstelefoon 06 - 401 901 89 (b.g.g. 030 - 244 70 00)
E-mailen kan via collecte@jantjebeton.nl.
- Overzicht collecterende organisaties. Kijk op: www.jantjebeton.nl/collecte/informatie-voor-de-pers
- Fotomateriaal en logo's; www.jantjebeton.nl/collecte/informatie-voor-de-pers
- Informatie over de projecten van Jantje Beton: www.jantjebeton.nl/wat-doen-we


Over Jantje Beton
Vrij buitenspelen hoort bij opgroeien. In hun eigen buurt ontdekken kinderen hoe de wereld in elkaar zit, wat interactie is en wat hun lichaam kan. Vrij spelen in een veilige omgeving is daarom essentieel voor een gezonde en gelukkige jeugd. Niet voor niets zegt 80% van de kinderen vrolijk en blij te worden van buitenspelen. Toch speelt 1 op de vijf kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. Dat is alarmerend. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten met kindvriendelijke routes, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. We stimuleren gemeenten en professionals om dat op andere plaatsen in het land ook te doen en vooral: om kinderen daar bij te betrekken! Daarnaast organiseert Jantje Beton elk jaar de Jantje Beton Loterij en Collecte, waarmee kinderen zelf geld kunnen ophalen voor het vergroten van het buitenspeelplezier in hun eigen buurt. Kijk ook op www.jantjebeton.nl/wat-doen-we.

Jantje Beton

plaats:
Utrecht
website:
http://www.jantjebeton.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234