SDCmaterials ontvangt bestelling voor geavanceerde automotive katalysatoronderdelen

TEMPE, Arizona, 8 februari, 2017 /PRNewswire/ -- SDCmaterials maakte vandaag bekend dat de firma een eerste bestelling heeft ontvangen van CarSound, een toonaangevende leverancier van aftermarket-uitlaatsystemen. De geplaatste bestelling betreft de levering, gedurende het eerste kwartaal van 2017, van Nano-on-Nano(TM)-gebaseerde katalysatoronderdelen van SDC voor de automotive-industrie, die vervolgens zullen worden ingebouwd in de katalysatoren van CarSound.

http://mma.prnewswire.com/media/147665/sdcmaterials_inc_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/147665/sdcmaterials_inc_logo.jpg]

"Het mogen leveren van kritieke onderdelen aan CarSound voor hun aftermarket uitlaatsystemen die hoog in aanzien staan, is een mijlpaal voor SDC en we verheugen ons op het opbouwen van een langjarige en voor beide partijen rendabele relatie," aldus Bill Staron, Executive Chairman van SDC.

"De producten hebben alle strenge interne controles met goed resultaat doorlopen, evenals de wettelijk vereiste certificatieprocessen, en we hebben er het volste vertrouwen in dat de Nano-on-Nano(TM)-gebaseerde CarSound-producten die we op de markt gaan brengen tastbare voordelen voor zowel ons bedrijf als voor onze klanten zullen opleveren," aldus Peter Nitoglia, Chief Strategy Officer van CarSound.

Voor de Nano-on-Nano(TM)-formule van SDC voor uitlaatgasbehandelingskatalysatoren wordt, ten opzichte van het gebruik voor traditionele katalysatoren, slechts voor 40 tot 60% gebruik gemaakt van metalen uit de platinagroep. En dat betekent feitelijk een verdubbelde efficiëntie van het gebruik van edelmetaal.

Over SDCmaterials SDCmaterials ontwikkelt en verkoopt geavanceerde katalysatorproducten gebaseerd op het gebruik van nieuwe materialen en een integratieplatform. De firma werd in 2004 opgericht en het hoofdkantoor, evenals het R&D-centrum bevinden zich in Tempe, Ariz. De firma is tevens eigenaar van een productiesite in het Duitse Schwarzheide. De participatietakken van General Motors, de Volvo Group en SAIC Motor Corp, China's grootste autoproducent, evenals BASF Venture Capital, Emerald Technology Partners, een vooraanstaande investeerder in schone technologie, en ook Invus Financial Advisors behoren tot de investeerders in het bedrijf. Kijk voor meer informatie op: http://www.sdcmaterials.com [http://www.sdcmaterials.com/].

Over Car Sound Exhaust System Car Sound Exhaust System is gevestigd in Oceanside, Californië. De firma ontwerpt, test en produceert aftermarket- en maatwerkkatalysatoren volgens de kwaliteitsnorm ISO 9001. De firma verkoopt topmerken op het gebied van automotive emissiebeheersing, waaronder de MagnaFlow-katalysatoren. Kijk voor meer informatie op: www.ect-catalyst.com [http://www.ect-catalyst.com/] en www.magnaflow.com [http://www.magnaflow.com/]

Contactpersoon voor de pers (voor SDC): info@sdcmaterials.com [mailto:info@sdcmaterials.com]

Contactpersoon voor de pers (voor Car Sound): Kathryn Reinhardt 949-858-5900 kreinhardt@magnaflow.com [mailto:kreinhardt@magnaflow.com]

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/147665/sdcmaterials_inc_logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/147665/sdcmaterials_inc_logo.jpg]

Photo: http://mma.prnewswire.com/media/147665/sdcmaterials_inc_logo.jpg


SDCmaterials, Inc.


Web site: http://www.sdcmaterials.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234