Nederlanders emigreren massaal naar Duitsland

Nederlanders emigreren massaal naar Duitsland
- Duitse normen en waarden spreken meer aan -

Dagelijks vertrekken 39 Nederlandse emigranten naar Duitsland, op zoek naar Duitse degelijkheid, werkers mentaliteit, goedkope huisvesting en gunstige ligging (weg maar toch dichtbij). Verhuisde in 2010 nog 10.632 Nederlanders naar Duitsland, in 2015 is dit aantal gestegen naar 14.077 emigranten (stijging van 32%). Hiermee blijft Duitsland met bijna 10% marktaandeel bestemming nummer 1 voor Nederlanders (totale emigratie in 2015 - 149.509).

Duitsland heeft één van de laagste werkloosheidscijfers en geldt als "Job Wunder" van de EU. Een groot aantal Duitse regio's en steden zijn op zoek naar ambachtslieden en medisch- en technisch personeel. Ook Nederlandse ondernemers die een bedrijf of een camping willen overnemen zijn gewild.

Duitsland Gastland

Duitsland is daarom Gastland tijdens de 21e editie van de EmigratieBeurs op 11 en 12 februari in Expo Houten (Utrecht). Verschillende regio's, Landkreisen en steden presenteren zich voor geschikte Nederlandse kandidaten. Families worden nadien uitgenodigd voor een introductiedag in de betreffende stad of regio. Zij bezoeken dan op locatie de toekomstige werkgevers, huizen, scholen en ondernemingen.

Honderden bedrijven te koop en 1 miljoen vacatures op Europa's grootste EmigratieBeurs

De EmigratieBeurs brengt 12.000 bezoekers en 165 internationale standhouders bijeen voor informatie en advies. Naast een groot aanbod van over te nemen bedrijven, biedt bijvoorbeeld UWV/EURES meer dan 1 miljoen buitenlandse vacatures; van timmerman of call center operator tot medische specialist.

U bent van harte welkom op de 21e editie van de EmigratieBeurs op 11 en 12 februari in Expo Houten. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie over de EmigratieBeurs en het onderzoek "Vertrek Enquête" kunt u contact opnemen met Directeur Tom Bey, telefonisch: 06 43 887 846
of per e-mail: tom@emigratiebeurs.nl
Website: www.emigratiebeurs.nl

EmigratieBeurs

plaats:
Den Haag
website:
www.emigratiebeurs.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234