Crown Holdings, Inc. kondigt wijzigingen aan in het seniormanagement

PHILADELPHIA, 7 februari 2017 /PRNewswire/ -- Crown Holdings, Inc. kondigde aan dat Gerard H. Gifford, 61, met ingang van 1 april 2017 is benoemd tot Executive Vice President en Chief Operating Officer. In zijn nieuwe rol zal Dhr. Gifford blijven rapporteren aan Timothy J. Donahue, President en Chief Executive Officer, en zal hij verantwoordelijk zijn voor de afdelingen Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Dhr. Gifford zal ook verantwoordelijk zijn voor CMB Engineering, de bedrijfstak voor apparatuur voor de productie van blikjes, en zakelijk projectmanagement en engineering.

Op dit moment is Dhr. Gifford President van CROWN Europe. Op 1 april 2017 zal Didier Sourisseau, 51, die op dit moment Senior Vice President Food Europe is, worden gepromoveerd tot President CROWN Europe.

Dhr. Gifford heeft meer dan 35 jaar ervaring bij het bedrijf, in functies met een steeds groeiende verantwoordelijkheid. Voorafgaand aan zijn functie in Europa, gaf hij vier jaar lang leiding aan CROWN Beverage Packaging North America. Gedurende zijn tijd in Europa gaf Dhr. Gifford leiding aan de afdeling middels een significante transformatie, inclusief de acquisitie en succesvolle integratie van Mivisa, de creatie van een pan-Europese managementstructuur, de herstructurering van de productie-voetafdruk en desinvestering van het industriële deel van het specialistische verpakkingsbedrijf. Dhr. Gifford heeft een Bachelor of Science in Mechanische en Industriële Engineering van de Clarkson University en heeft het Advanced Management Program aan de School of Business van de Universiteit van Harvard afgerond.

Dhr. Donahue reageert op de aanstelling van Dhr. Gifford door te zeggen: "Jerry's uitgebreide operationele en wereldwijde ervaring en diepgaande kennis van het bedrijf en de branche zorgen ervoor dat hij bij uitstek geschikt is om deze belangrijke functie op zich te nemen."

Dhr. Sourisseau is al meer dan vijfentwintig jaar werkzaam bij het bedrijf en is sinds 2010 President Food Europe. Daarvoor was hij Vice President CROWN Specialty Packaging Europe. Dhr. Sourisseau is afgestudeerd in de Economie aan de Universiteit van Bordeaux en heeft een MBA in Marketing en Internationaal Management van de EDC, Parijs.

Dhr. Gifford zei: "Didier heeft met succes onze belangrijke Europese Food-activiteiten geleid, door een periode van strategische transformatie, waarbij hij de winstgevendheid heeft vergroot ondanks significante tegenslagen op het gebied van wisselkoersen en andere zaken. Ik heb het volste vertrouwen in het vermogen van Didier om leiding te geven aan CROWN Europe."

Over Crown Holdings, Inc. Crown Holdings, Inc. is via zijn dochterondernemingen een belangrijke leverancier van verpakkingsproducten voor bedrijven die overal in de wereld aan consumenten verkopen. Het mondiale hoofdkwartier bevindt zich in Philadelphia, Pennsylvania. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.crowncork.com [http://www.crowncork.com/].

Neem voor meer informatie contact op met: Thomas A. Kelly, Senior Vice President en Chief Financial Officer (215) 698-5341 Thomas T. Fischer, Vice President Investor Relations and Corporate Affairs (215) 552-3720 Ed Bisno, Bisno Communications (212) 717-7578


Crown Holdings, Inc.


Web site: http://www.crowncork.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234