Nuon en Vattenfall maken wagenpark elektrisch

Meer dan 3.500 personenauto's en bedrijfswagens in Nederland, Duitsland en Zweden worden in een periode van vijf jaar vervangen door elektrische alternatieven. Hiermee zetten Nuon en moederbedrijf Vattenfall een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van hun duurzame ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Nuon en Vattenfall investeren al sinds 2009 flink in E-mobility vanwege de enorme mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt in het bijdragen aan de energietransitie en het reduceren van CO2-uitstoot.

"We helpen onze klanten al om elektrisch te rijden met onze laadpunten. Nu we ook met ons eigen wagenpark overschakelen kunnen we niet alleen bijdragen aan het verder terugbrengen van CO2-uitstoot in Europa, maar willen we ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven", zegt Martijn Hagens, COO van Nuon en binnen Vattenfall verantwoordelijk voor E-mobility.

EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het erover eens dat de uitstoot in de transportsector met 60% moet zijn verlaagd in 2050. Nuon en Vattenfall ondersteunen deze stap naar een CO2-vrije vervoerssector, maar benadrukken dat er nog stappen nodig zijn om deze EU-strategie om te zetten in concrete acties en beleid.

Strengere Europese regels bieden kansen voor de markt
"De basis om succesvol te kunnen zijn ligt er al grotendeels. Elektrisch rijden is aanzienlijk goedkoper dan fossiel en we bouwen mee aan een betrouwbare laadinfrastructuur in Europa. Maar om ons wagenpark volledig over te kunnen schakelen zijn beschikbaarheid van verschillende autotypes en keuzevrijheid ontzettend belangrijk", vervolgt Hagens. "De trend naar betaalbaarder batterijen met een grotere actieradius is al ingezet. Wij geloven dan ook dat de tijd rijp is voor deze verandering, maar elektrische auto's vragen nog wel steeds een forse financiële investering. En als je kijkt naar bedrijfswagens, dan is daar op dit moment nog niet genoeg keuze. Strengere CO2-emissie-eisen in Europa zouden autofabrikanten het vertrouwen kunnen geven dat het verder ontwikkelen van elektrische auto's de toekomst heeft. Hopelijk met marktgroei en een ruimere keuze in auto's tegen lagere prijzen tot gevolg."

Vanaf januari 2017 zullen Nuon en Vattenfall in een periode van vijf jaar geleidelijk hun wagenpark vervangen. Het betreft 1.700 voertuigen in Zweden, 1.100 in Duitsland en 750 in Nederland, variërend van personenwagens tot serviceauto's en onderhoudsbusjes. De ontwikkeling van de markt voor elektrische auto's is cruciaal voor het waarmaken van deze ambitie.

E-mobility bij Nuon en Vattenfall
Nuon en Vattenfall bieden laadoplossingen voor consumenten en zakelijke klanten en beheren zo'n 6.000 laadpunten in Nederland, Duitsland en Zweden. In 2016 werd bij deze laadpunten voor 45 miljoen emissievrije kilometers 'getankt', goed voor 998 keer om de aarde. Nuon is de Nederlandse marktleider op het gebied van publiek laden. Vattenfall beheert daarnaast snellaadstations en is koploper op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor draadloos laden, 'smart charging' en laden van elektrisch busvervoer.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nuon Mediarelaties op 088-098 8888 (contactpersoon: Anouk IJfs) of anouk.ijfs@nuon.com

N.V. Nuon Energy

plaats:
Amsterdam
website:
http://nieuws.nuon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234