Emigranten ontvluchten Nederland en leven gelukkiger in het buitenland

Emigranten ontvluchten Nederland en leven gelukkiger in het buitenland.
- Emigranten in het buitenland: meer persoonlijk geluk, minder geld - .

In een onderzoek van de EmigratieBeurs en de DroomplekAcademie onder 152 Nederlandse emigranten met een gastenverblijf in het buitenland, geeft 78% van de eigenaren aan zich gelukkiger te voelen dan vóór emigratie. De eigenaren geven hun leven een 8,3 tegen 7,3 in Nederland. Men is meer tevreden over woonplek, werk, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd en hun gezin. Minder tevreden zijn ze over hun inkomen dat vaak lager is en onzeker. Ook het gemis van vrienden en familie vinden ze lastig, maar wordt vaak gecompenseerd door contact met het gezin en de gasten.

Ze vertrokken als consument en kwamen aan als ondernemer

Ze ontvluchten Nederland vanwege de slechte mentaliteit, criminaliteit en files. Zij vonden na vertrek meer rust en ruimte (93%), betere kwaliteit van leven (93%) en natuurlijkere omgeving (94%). Echter vaak zonder ondernemersplan (50%) en met onzekerheid over voldoende gasten. Dankzij het overwinnen van allerlei obstakels die ook horen bij het ondernemerschap voelt men zich gelukkiger in zijn/haar nieuwe land. Belangrijk aandachtspunt voor aankomende emigranten, aldus deze ervaringsdeskundigen, is een goede voorbereiding: "Volg je hart, maar gebruik je hoofd".

Bedrijven te koop en 1 miljoen vacatures in het buitenland op Europa's grootste EmigratieBeurs

Op 11 en 12 februari vindt de Internationale Emigratiebeurs in Expo Houten plaats. Met ruim 12.000 bezoekers, 160 exposanten en meer dan 100 presentaties/workshops is de EmigratieBeurs Europa's grootste trefpunt waar aankomende emigranten zich kunnen laten informeren en adviseren over hun vertrek plannen. Voor een vliegende start bij emigratie een groot aanbod van bedrijven te koop en meer dan 1 miljoen buitenlandse vacatures via UWV/EURES van timmerman, of call center operator tot medische specialist.

Tijdens de 21e editie van de EmigratieBeurs is Duitsland Gastland.

Al jaren nummer 1 in de emigratie statistieken met jaarlijks ruim 14.077 Nederlandse emigranten (32% gestegen t.o.v. 2010). Duitse steden en regio's zijn niet alleen op zoek naar gekwalificeerd personeel in de gezondheidszorg en techniek, maar ook naar ambachtslieden en ondernemers die kunnen helpen bij de economische ontwikkeling van gebieden, die anders dreigen te vergrijzen.

Onder de naam "Healthcare Jobs Abroad" zoeken aanwezige internationale ziekenhuizen en zorginstellingen medische specialisten en verpleegkundigen. Permanente of tijdelijke medische banen in Europa, Nieuw Zeeland, Abu Dhabi, Caribisch Nederland en Canada

Contact Center Jobs Europe - Diverse internationale contact/call centers presenteren de mogelijkheden van een internationale carrière met interne opleidingen en doorgroei mogelijkheden voor Nederlands sprekende operators, teamleiders en marketeers.

U bent van harte welkom op de 21e editie van de EmigratieBeurs op 11 en 12 februari in Expo Houten. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie over de EmigratieBeurs en het onderzoek "VertrekEnquete" kunt u contact opnemen met Directeur Tom Bey via tom@emigratiebeurs.nl of 06- 43887846.
Website: www.emigratiebeurs.nl

EmigratieBeurs

plaats:
Den Haag
website:
www.emigratiebeurs.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234