Presentatie van nieuw boek 'Dit Vieren Wij'

Op zondag 5 januari aanstaande zal het eerste exemplaar van 'DIT VIEREN WIJ' door de uitgever worden aangeboden aan de auteur, mevrouw Ineke Strouken, directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

De uitreiking zal plaatsvinden in de Bilthovense Boekhandel.
Voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar zal door Ineke Strouken een korte lezing worden verzorgd over het in ons land populaire jaarfeesten .

Wat vieren we ook alweer met Pinksteren? Hoe is Moederdag ontstaan? Waarom is het Chinese Nieuwjaar niet op 1 januari? Waarom valt Pasen niet telkens op dezelfde dag? En waar komt de hype om Halloween te vieren ineens vandaan?

In Dit Vieren Wij, van nieuwjaarsduik tot knalfeest wordt het verhaal verteld achter de jaarfeesten die Nederland rijk is. Deze feesten behoren tot ons immaterieel erfgoed, want wij nemen ze over van onze ouders en grootouders en geven ze op onze beurt weer door aan onze kinderen en kleinkinderen. Dit geldt voor iedereen, of mensen nu lang of kort in Nederland wonen. Wij zijn goed in het bouwen van een feestje, maar bij wat wij precies vieren staan wij niet altijd stil, terwijl er over alle feesten een boeiend historisch verhaal te vertellen is.

Ineke Strouken: 'In een samenleving waar veel mensen met een andere cultuur leven, is het belangrijk dat je de achtergrond van je eigen feesten en die van je omgeving kent. Vaak lijkt het of mensen met een ander geloof hele andere feesten vieren dan wij. Maar als je naar de betekenis kijkt en naar waarom de feesten ontstaan zijn, dan zie je heel veel overeenkomsten. In een multiculturele maatschappij moet je elkaars tradities kennen. Dan hoef je er ook niet bang voor te zijn, maar ben je juist blij te wonen in een land met zoveel culturele verscheidenheid.'

In dit boek wordt de rijkdom aan jaarfeesten in Nederland op een rijtje gezet en vertelt Ineke Strouken hun achtergrondverhaal. Waar komen ze vandaag? Wat betekenen ze voor ons? Het is een feest om het boek te lezen.

Titel: Dit Vieren Wij
ISBN 978 90 79399727
Genaaid gebrocheerd
Prijs Euro 16,90

Locatie: Bilthovense Boekhandel
Adres: Julianalaan 1 Bilthoven
Inloop: 14.30 uur
Aanvang lezing: 15.00 uur

Voor de redactie:
Een recensie exemplaar kunt u aanvragen via immaterieelerfgoed@live.nl.
Meer informatie: Ineke Strouken 06-53240894

Uitgeverij Pharos

plaats:
Bilthoven

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234