Wijnand van Unen nieuwe directeur ANKO

Op 1 maart 2017 treedt Wijnand van Unen in dienst bij de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO). Van Unen is de opvolger van Rob Vos, die 25 jaar aan het roer stond van de branchevereniging.

Wijnand van Unen heeft ruime ervaring opgedaan in verandermanagement, public affairs en verenigingsmanagement, onder meer als voorzitter van de Nederlandse Associatie voor Physician Assistants (NAPA). Per 1 maart maakt hij de overstap naar de kappersbranche. Na een inwerkperiode van twee maanden, draagt huidig directeur Rob Vos per 1 mei het stokje over en wordt Van Unen statutair directeur van de ANKO.

ANKO-voorzitter Jan Franssen ziet de komst van de nieuwe directeur vol vertrouwen tegemoet. "Vanuit het netwerk van het bestuur kwam Wijnand van Unen op ons pad als mogelijke kandidaat. Er was meteen een klik. De vele gesprekken die volgden, hebben de overtuiging van het bestuur gesterkt dat we met Wijnand een zeer bekwaam en strategisch sterke directeur hebben gevonden, die de ingezette nieuwe koers van de ANKO kan voortzetten en verder uitbouwen. Juist in onze sterk veranderende branche is het van belang dat we ons hard blijven maken voor ondernemers, voor het mkb en voor de bijzondere positie van kappers in de samenleving. Wijnand zal daar, samen met het management team, een belangrijke rol in gaan spelen. Ik kijk uit naar de samenwerking."

Rob Vos was maar liefst 25 jaar directeur van de ANKO. Voorzitter Franssen is vol lof over de vertrekkend directeur: "Rob is van grote betekenis geweest voor de kappersbranche en voor onze branchevereniging. Hij heeft jarenlang geknokt voor de belangen van kappers in Nederland en heeft altijd gestaan voor kwaliteit en professionaliteit in de branche. In 25 jaar ANKO heeft hij veel bereikt. Niet alleen in Nederland, maar ook op Europees niveau was Rob het gezicht van de Nederlandse kappersbranche. De zwaar bevochten 6% btw en de sterke focus op professionalisering, zijn maar enkele van de belangrijke resultaten waaraan Rob een grote bijdrage heeft geleverd."

Geplaatst in:

Over de ANKO
De ondernemende kappers van Nederland hebben zich verenigd in brancheorganisatie ANKO. Samen werken zij aan het realiseren en behouden van een professionele en florerende kappersbranche.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie, interviews of foto's kunt u contact opnemen met: Gonny Eussen, manager marketing & communicatie bij ANKO, M: 06-2157 0200 E: geussen@anko.nl.

Beeldmateriaal van en interviews met de nieuwe en de vertrekkende directeur zijn op aanvraag beschikbaar.

Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

plaats:
Huizen
website:
http://www.anko.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234