Persuitnodiging: Dag van de Industrie 7 februari

Hoe kan de Nederlandse industrie haar internationale toppositie behouden en versterken en een bijdrage leveren aan de maatschappelijke vraagstukken van de toekomst? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de Dag van de Industrie, die op dinsdag 7 februari in Den Haag wordt gehouden. Sprekers zijn onder anderen minister-president Mark Rutte en ASML-Ceo Peter Wennink.

De tweede editie van de Dag van de Industrie 2017 staat in het teken van de next generation: de volgende generatie in innovatie, de bijdrage van de industrie aan de maatschappelijke vraagstukken van de toekomst én de volgende generatie in de politiek.

Minister-president Mark Rutte gaat onder meer in gesprek met ondernemers uit verschillende industriële branches en neemt een manifest in ontvangst waarin staat wat er moet gebeuren om de industrie haar toppositie te kunnen laten versterken. Peter Wennink, President en Ceo van ASML, houdt een keynote speech over hoe de Nederlandse industrie in een sterk veranderende wereld kan blijven bijdragen aan onze economische groei. Ook gaan kandidaat-Kamerleden in debat over de toekomst van deze zo belangrijke sector, die goed is voor 2 miljoen banen, een kwart van ons BBP en de helft van de Nederlandse export.

De Dag van de Industrie is een initiatief van FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK, UNETO-VNI, VNCI, Brainport Eindhoven, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Programma
15.30 u: Opening door dagvoorzitter Marijke Roskam
Keynote speech door Peter Wennink, President en Ceo van ASML
16.05 u: Speech en gesprek minister-president Mark Rutte met ondernemers uit verschillende industriële sectoren en overhandiging van het manifest 'De industrie: motor van vernieuwing'.
16.30 u: Verkiezingsdebat onder leiding van Jos Heijmans met Mahir Alkaya (SP), Bente Becker (VVD), Jessica van Eijs (D66), Martijn de Kort (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Anne Kuijk (CDA).
17.30 u: Slot en aansluitend borrel

Locatie: Airborne Siemens Fieldlab / Experience Center
Laan van Ypenburg 42
2497 GB Den Haag (Ypenburg)

Aanmelden en informatie

Pers is van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Graag per mail aanmelden: ripken@vnoncw-mkb.nl
Voor meer informatie: Mieke Ripken, VNO-NCW/MKB-Nederland, tel. 06 - 11 351 727.
Voor informatie met betrekking tot de inleiding van Peter Wennink is de contactpersoon Monique Mols: 06-52844418, monique.mols@asml.com

Voor aanmelding en meer informatie: Mieke Ripken, 06-11351727, ripken@vnoncw-mkb.nl

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234