ATTRAQT Group plc gaat Fredhopper overnemen en wordt daarmee het toonaangevende bedrijf voor visuele merchandising-technologie in de internationale e-commercebranche

AMSTERDAM, February 1, 2017 /PRNewswire/ --ATTRAQT Group plc heeft toegestemd met de voorwaardelijke overname van Fredhopper, de Europese leverancier van onsite zoek-, navigatie- en merchandisingsoftware, voor een bedrag van GBP 25 miljoen (behoudens specifieke correcties) in contanten. ATTRAQT wordt daarmee hét internationale bedrijf voor visuele merchandising in de internationale e-commercebranche.
(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/462540/Attraqt_Image_Logo.jpg )

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/462541/Fredhopper_Logo.jpg )

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/462542/SDL_Image_Logo.jpg )

Fredhopper heeft zo'n 130 grote, internationale retailers in het klantenbestand. De portefeuille van ATTRAQT, provider van online visuele merchandising, bevat namen als boohoo.com, Matches Fashion, Moss Bros, Russell and Bromley, Superdry, The North Face en Timberland. Gezamenlijk zullen ATTRAQT en Fredhopper ruim 250 klanten bedienen.
De overname resulteert - na de vereiste goedkeuring door de aandeelhouders - in een aanzienlijke vergroting van het klantenbestand voor zowel Fredhopper als ATTRAQT, en een versterkte aanwezigheid in het VK, de VS, continentaal Europa en Azië-Pacific.
Fredhopper heeft vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en in het VK en Bulgarije, en klanten in alle belangrijke Europese e-commerceregio's. ATTRAQT zetelt in het VK en heeft daarnaast nog een vestiging in Chicago. De aanwezigheid in de VS en op het Europese vasteland vormt een goede basis voor verdere internationale groei.
"Ik ben zeer verheugd dat ik deze transformatie bekend kan maken. De overname vormt een belangrijke stap waarbij de nieuwe groep direct als internationale koploper in online visuele merchandising wordt gepositioneerd. Samen kunnen we de beste oplossingen leveren op het gebied van visuele merchandising", aldus Andre Brown, CEO en oprichter van ATTRAQT Group plc. "Deze transactie berust op de potentiële groeikansen die de overname met zich meebrengt en wordt ondersteund door een aantal belangrijke, Britse technologie-investeerders die achter onze visie en ambitieuze groeiplannen staan. Op de korte termijn zullen de twee ondernemingen relatief onafhankelijk van elkaar opereren voor een zo vloeiend en constructief mogelijke integratie."
ATTRAQT en Fredhopper zijn naar eigen zeggen momenteel de enige twee ondernemingen die de retailbranche een geïntegreerd platform voor zoekfunctionaliteit, visuele merchandising en personalisatie bieden. Elk van beide ondernemingen heeft een platform met unieke pluspunten. Fredhopper heeft uitgebreide ervaring met technologie voor zoekopdrachten en geavanceerde personalisatiefunctionaliteit en heeft een cloudplatform voor wereldwijde implementaties ontwikkeld. ATTRAQT ontwikkelt intuïtieve services voor beheer, A/B-tests en rapportage.
Momenteel is Fredhopper eigendom van SDL, provider van contentmanagement- en taalservices.
"We zijn blij met de verwerving van Fredhopper door ATTRAQT Group plc", vertelt Adolfo Hernandez, CEO van SDL. "Wanneer deze twee ondernemingen hun krachten bundelen, profiteren klanten van een uiterst effectieve oplossing die alle complexe uitdagingen op het gebied van visuele merchandising aankan. Onze wegen scheiden zich uiterst vriendschappelijk en we wensen het team van Fredhopper het allerbeste voor de toekomst."
Na de bekendmaking is de uitgifte van ATTRAQT-aandelen opgeschort totdat deze weer worden toegelaten op de AIM-markt, naar verwachting op 1 maart 2017.
Over Fredhopper Fredhopper (http://www.fredhopper.com) levert toonaangevende retailers oplossingen op maat voor onsite zoek- en navigatiefunctionaliteit, personalisatie en merchandising. Met ongeëvenaarde expertise en passie voor de retailbranche helpt de onderneming retailers een optimale klantervaring te creëren. De software is bovendien volledig schaalbaar en kan altijd meegroeien met de klant.
Fredhopper is de enige die een tool biedt waarmee retailers geautomatiseerde, commercieel gerichte functionaliteit kunnen combineren met volledige strategische controle over zoekfunctionaliteit en merchandising. Dit maakt een volledig gepersonaliseerde end-to-end klantervaring mogelijk, of het nu gaat om zoekresultaten, aanbevelingen of productplaatsing. De gebruiksvriendelijke interface voldoet daarnaast aan alle vereisten van marketingprofessionals.
Over ATTRAQT Group plc ATTRAQT Group plc introduceerde in 2009 het merchandisingplatform Freestyle Merchandising. Via dit platform worden productaanbevelingen, zoekfunctionaliteit en visuele merchandising verzorgd. De onderneming heeft inmiddels ruim 120 klanten, waaronder Vans , boohoo.com en Superdry . ATTRAQT is vertegenwoordigd in West-Europa en Noord-Amerika met vestigingen in Londen en Chicago. Ga voor meer informatie naar: http://attraqt.com
Neem voor meer informatie contact op met: 
Claire Armitt 
flannel 
+44(0)1273-921174 
claire.armitt@no-flannel.com    


 


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/462540/Attraqt_Image_Logo.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/462541/Fredhopper_Logo.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/462542/SDL_Image_Logo.jpg


Fredhopper

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234