Fidor en EPAM gaan samenwerken voor levering van innovatieve, wereldwijde oplossingen voor digitaal bankieren

LONDEN, February 1, 2017 /PRNewswire/ --Fidor [https://www.fidor.com ] is een innovatieve aanbieder van digitale oplossingen voor bankieren. Met de diensten die Fidor aanbiedt, kunnen bedrijven hun eigen digitale bank lanceren en exploiteren. Vandaag sloot het bedrijf een partnerschapsovereenkomst met EPAM Systems [http://www.epam.com ], Inc. , een toonaangevende internationale leverancier van productontwikkeling en softwaretechniek. De overeenkomst werd afgesloten in Fidors nieuwe technologiehub in Dubai en biedt het bedrijf de flexibiliteit om klanten nog meer tevreden te stellen, het aanbod voor digitaal bankieren te lokaliseren en het marktaandeel in strategische regio's uit te breiden.
     (Foto: http://mma.prnewswire.com/media/463113/Fidor_EPAM_Systems.jpg )
Dankzij deze partnerschap krijgt Fidor voor samenwerking bij specifieke projecten toegang tot het EPAM-bestand van kwalitatief hoogwaardige technische hulpmiddelen.  
"Het concept van digitaal en op de gemeenschap gericht bankieren krijgt veel aandacht van financiele organisaties. Er zijn steeds meer banken en niet-financiele spelers die op basis van ons Fidor OS-platform hun eigen digitale bankmerk willen lanceren, en daarnaast hun eigen app-store willen ontwikkelen door gebruik te maken van Finance Bay Fintechs, het ecosyteem van Fidor. We hebben het voorrecht dat we exclusieve overeenkomsten hebben ondertekend met prestigieuze merken, waardoor we onze manier van bankieren daadwerkelijk kunnen veranderen. Onze samenwerking met EPAM Systems komt op een perfect moment. Samen zullen we onze partners wereldwijd snel van slimme oplossingen kunnen voorzien. Deze samenwerking betekent ook dat Fidor vooral in de VS en Azie flink uit kan breiden en klanten daar kan ondersteunen," aldus Ge Drossaert [https://www.linkedin.com/in/gedrossaert ], Chief Commercial Officer en bestuurslid van Fidor.
"We zijn blij met de strategische samenwerking met Fidor. We combineren onze grondige expertise in huidige en opkomende fintech en onze lange staat van dienst in de financiele dienstverlening en bankensector met de expertise die Fidor heeft opgebouwd in digitaal bankieren. Hiervan profiteren klanten die snel en efficient geavanceerde innovaties willen leveren," vertelt Arkadiy Dobkin [https://www.linkedin.com/in/arkadiydobkin ], CEO en President van EPAM.
Opmerkingen voor redacteuren:
Over Fidor Solutions  
Fidor is een internationale dienstverlener voor digitaal bankieren en is verantwoordelijk voor het succes van Fidor Bank. Het bedrijf streeft ernaar de voorkeurspartner te worden van partijen die een digitale bank willen lanceren en exploiteren. Fidor richt zich volledig op digitaal bankieren en biedt onder andere middleware-oplossingen, op de gemeenschap gericht bankieren, bescherming van bankvergunningen, klantendienst, marketing en diensten voor klantenwerving die geleverd worden in een gehoste of cloud-omgeving.
Fidor ontwikkelde Fidor OS, een innovatief digitaal platform dat gebruikmaakt van open API's en een ecosysteem voor digitaal bankieren ter beschikking stelt aan digitale merken, ontwikkelaars en FinTech.
Fidor heeft locaties in Muenchen, Berlijn, Dubai, Singapore en New York, en heeft klanten onder banken, telecombedrijven en andere commerciele bedrijven. Internationale klanten zijn onder meer: Abu Dhabi Islamic Bank, O2 Banking van Telefonica en Fidor Bank. Meer informatie kunt u aantreffen op http://www.fidor.com
Over EPAM Systems  
Sinds 1993 wendt EPAM Systems, Inc. zijn technische expertise aan om zich te ontwikkelen als internationale, toonaangevende dienstverlener op het gebied van productontwikkeling en techniek voor digitale platformen. Techniek is een cruciaal onderdeel van het DNA van het bedrijf en wordt toegepast om innovatieve oplossingen te leveren, waarmee gecompliceerde zakelijke uitdagingen omgezet worden in reele commerciele kansen. EPAM doet dit in samenwerking met zijn klanten en maakt naast techniek gebruik van een innovatieve strategie, advies en uitstekende ontwerpcapaciteiten. De internationale teams van EPAM werken al voor klanten in ruim 25 landen in Noord-Amerika, Europa, Azie, Australie en breiden zich nu uit in de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika).
EPAM is een erkende marktleider onder onafhankelijke onderzoeksbureaus, staat op de achtste plaats in de FORBES 25 Fastest Growing Public Tech Companies [http://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=http://www.forbes.com/sites/briansolomon/2016/04/20/these-are-the-25-fastest-growing-public-tech-companies/&refURL=http://www.forbes.com/&referrer=http://www.forbes.com/#7850267d5952 ] , en is genoemd als top IT-dienstverlener in de FORTUNE'S 100 Fastest Growing Companies [http://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=http://www.forbes.com/sites/briansolomon/2016/04/20/these-are-the-25-fastest-growing-public-tech-companies/&refURL=http://www.forbes.com/&referrer=http://www.forbes.com/#7850267d5952 ] , en als belangrijke UK Digital Design & Build Agency [http://digitalagencies.econsultancy.com ].
Meer informatie staat op http://www.epam.com en volg ons op Twitter @EPAMSYSTEMS [https://twitter.com/EPAMSYSTEMS ] en LinkedIn [https://www.linkedin.com/company/epam-systems ].Fidor Solutions


CONTACT: Contactpersoon: Nadia Benaissa, +971(0)4-348-2505,benaissa@fidor.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234