Bedrijvendag in teken oprichting Werkplaats en Ambassadeprijs

PERSUITNODIGING

Aanstaande donderdag (2 februari) staat de jaarlijkse Ambassadeursconferentie in het teken van handel- en investeringsbevordering tijdens de traditionele Bedrijvendag. Ondernemers kunnen die dag terecht bij Nederlandse ambassadeurs in den vreemde met al hun vragen over de betreffende landen.

Op deze dag lanceren Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Hans de Boer van VNO-NCW en Michaël van Straalen van MKB-Nederland ook een nieuw initiatief (de Werkplaats) om te zorgen dat overheid en bedrijfsleven nauwer gaan samenwerken om groeimarkten te veroveren. Dit is belangrijk nu Nederland in vergelijking met andere landen marktaandeel laat liggen op groeimarkten in bijvoorbeeld Azië.

Tijdens de ambassadeursconferentie maken Hans de Boer en Steven Lak (voorzitter evofenedex) verder ook bekend welke ambassades dit jaar de prijs winnen voor beste grote en kleine post. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door evofenedex, MKB-Nederland en VNO-NCW. De winnaars van de ambassadeprijs zijn geselecteerd op basis van een enquête onder internationaal ondernemende Nederlandse bedrijven. Het gaat om ambassades die zich afgelopen jaar extra hebben ingespannen om de handel te bevorderen.

Programma 2 februari - Van Nelle Fabriek - Rotterdam:
15.30 uur prijsuitreiking Ambassadeprijs door Hans de Boer en Steven Lak.
15.45 start speeddates van ondernemers met Nederlandse ambassadeurs.
18.00 uur aftrap nieuwe samenwerking tussen VNO-NCW, MKB-Nederland, evofenedex en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met o.a. Minister Ploumen, Hans de Boer en Michaël van Straalen.
18.20 start netwerkreceptie.

Aanmelden:
Pers kan de middag bijwonen en bijvoorbeeld de prijswinnaars interviewen. Aanmelden kan via: Miral Scheffer, Ministerie van Buitenlandse Zaken, 070-3485455, miral.scheffer@minbuza.nl.

Voor vragen over de Ambassadeprijs kunt u terecht bij:
Edwin van Scherrenburg, VNO-NCW en MKB-Nederland, 06-30417005, scherrenburg@vnoncw-mkb.nl of Raymond Mens, evofenedex, 079-3467373, r.mens@evofenedex.nl

Organisatie van de Bedrijvendag ligt bij RVO, Frans Nederstigt, Frans.Nederstigt@rvo.nl

Edwin van Scherrenburg, woordvoerder VNO-NCW en MKB-Nederland, 0630417005

VNO-NCW, MKB-Nederland en evofenedex

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234