Uitnodiging congres 'Toekomst Nederlandse maakindustrie' woe 1 feb

Vormt Azië nog een bedreiging of juist een kans?

Congres: Nederlandse maakindustrie: wat kunnen we verder verwachten?

Uitnodiging voor het congres op woensdagmiddag 1 februari in Amsterdam

Hierbij willen wij geselecteerde vertegenwoordigers van de media uitnodigen voor het jubileumcongres van het Nederlandse beleggingsfonds Add Value fund over de toekomst van de Nederlandse maakindustrie op woensdagmiddag 1 februari, 13.30 uur in Amsterdam. Sprekers zijn de bestuursvoorzitters van enkele toonaangevende (beursgenoteerde) bedrijven binnen de maakindustrie in Nederland, te weten Kendrion, Nedap en BESI. Daarnaast zullen daar ook vele andere leden van de raad van bestuur van andere beursgenoteerde ondernemingen aanwezig zijn.

Graag opgeven via frans.gunnink@sharpefinancial.com of 06-29 541 542

Ter sprake zullen komen:
-de rol van uitbesteding van productie naar Azië en Oost-Europa
-innovatie en de dreiging van een creatieve braindrain
-de toekomstverwachtingen van de Nederlandse maak-ondermemingen
-de rol van de beurs en beursfondsen en de Nederlandse overheid

De aanwezigen zullen luisteren naar de inbreng van de sprekers en in de gelegenheid zijn om met elkaar van gedachten te wisselen. Op dit congres zullen circa 15 leden van raden van bestuur van Nederlandse beursfondsen aanwezig zijn, waaronder bijna 10 ceo's.

Add Value Fund is een zeer succesvol beleggingsfonds in Nederlandse small- en midcaps, relatief kleinere en middelgrote bedrijven aan de beurs. Het fonds bestaat dit jaar 10 jaar en ter gelegenheid hiervan wordt op woensdagmiddag 1 februari het jubilieumcongres gehouden. Add Value Fund wordt beheerd door Willem Burgers en Hilco Wiersma.

Programma Beurs van Berlage - 1 februari 2017 13.30 uur
13.30 - 14.00 uur: Ontvangst

14.00 - 14.10 uur: Inleiding moderator Gert van Wakeren

14.10 - 14.35 uur: Willem Burgers - terugblik 10 jaar Add Value Fund
14.35 - 15.00 uur: Joep van Beurden, CEO Kendrion
15.00 - 15.25 uur: Ruben Wegman, CEO Nedap
Pauze

16.00 - 16.25 uur: Richard Blickman, CEO Besi
16.25 - 16.45 uur: Paneldiscussie
16.45 - 18.45 uur: Afsluitende borrel

Tijdens het congres zal er een prijs worden verleend aan het beursfonds dat de afgelopen tien jaar het beste rendement heeft opgeleverd aan beleggers.

Eerder die ochtend (9.45 uur) wordt er in het gebouw van Euronext een andere bijeenkomst georganiseerd, exclusief voor de financiele pers, waarbij de beheerders van Add Value Fund ingaan op de vooruitzichten van de Nedelandse small- en midcapfondsen. Hiervoor is een afzonderlijke uitnodiging verstuurd. De bovengenoemde ceo's zullen bij deze ochtendbijeenkmost NIET aanwezig zijn.

Over Add Value Fund
Add Value Fund is dé specialist in Nederlandse small- en midcaps en investeert in een beperkt aantal ondergewaardeerde Nederlandse "mini-multinationals" die wereldwijd actief zijn in structurele groei- en/of nichemarkten. Via een bottom-up stock picking aanpak - fundamentele en waarde analyse - selecteert Add Value Fund beleggingen uit een universum van circa 67 bedrijven. Op dit moment investeert Add Value Fund in 16 kwaliteitsondernemingen. Add Value Fund richt zich op particuliere en professionele beleggers met een langere termijn horizon. Het fonds heeft de afgelopen jaren verschillende awards gewonnen bij onder andere Morningstar, Lipper en vwd CASH. Daarnaast heeft het fonds op basis van haar vijfjarig track record een 4-sterrenratting en een kwalitatieve Bronze rating van Morningstar. De fondsbeheerders beschikken over een AAA-rating bij Citywire.

Voor meer informatie over Add Value Fund en de essentiële beleggersinformatie (EBI), kijk op www.addvaluefund.nl.

Willem Burgers en Hilco Wiersma, de beheerders van het fonds, zijn zeer ervaren beleggers en hebben zich al jaren geleden gespecialiseerd in Nederlandse aandelen en dan met name het midden en kleinere segment.

In de afgelopen tien jaar wist Add Value Fund een rendement te realiseren voor de aandeelhouders van 112% (na kosten), wat neerkomt op een rendement van 8% per jaar. Dit is aanmerkelijk beter dan de indices van de marktsegmenten: de AEX-, AMX-, en AScX-index stegen over dezelfde periode met respectievelijk 35, 31% en 71%. Het fondsvermogen is sinds de oprichting verdrievoudigd en bedraagt nu EUR 82 mln. (Rendement van 1 februari 2007 tot en met 24 januari 2017, na aftrek van kosten.)

Voor de pers, niet voor publicatie:
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de media, maar alleen na aanmelding en vooraf contact. Graag verneem ik per e-mail of telefoon of u aanwezig bent.

Frans Gunnink, Sharpe Financial Communications
frans.gunnink@sharpefinancial.com of 06-29 541 542

Add Value Fund

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234