WDP verhuurt 50.000 m2 in Nederland en Frankrijk

Het distributiecentrum te Nieuwegein in Nederland, dat na het faillissement van de huurder V&D halverwege 2016 kwam leeg te staan, is binnen het jaar voor ruim de helft verhuurd aan de Duitse logistieke dienstverlener Fiege. In Frankrijk kon de uitbreiding die heden in volle ontwikkeling is te Libercourt reeds vóór oplevering integraal worden verhuurd aan ID Logistics en Simastock, samen goed voor 24.000 m2 aan distributieruimte.

Vrijgekomen ruimte binnen het jaar opnieuw verhuurd Eind 2015 werd het faillissement aangekondigd van warenhuisketen V&D. Ten gevolge hiervan kwam het distributiecentrum van WDP te Nieuwegein in Nederland, dat integraal werd gehuurd door deze retailer, vanaf midden 2016 leeg te staan. De Duitse logistieke dienstverlener Fiege huurt voortaan een oppervlakte van 27.000 m2 op deze locatie op basis van een huurcontract van initieel anderhalf jaar aan marktconforme huurvoorwaarden (gesprekken tot verlenging en verhoging van de gehuurde oppervlakte zijn heden lopende). Fiege wil op deze locatie - centraal gelegen in Nederland - een strategische hub creëren die zal instaan voor de belevering van verschillende van zijn binnenlandse klanten.

24.000 m2 aan state-of-the-art warehouse space voor lange termijn verhuurd In Noord-Frankrijk kan WDP twee nieuwe verhuringen op een multi tenant locatie aankondigen op basis van 3-6-9-huurcontracten. Te Libercourt werd recent gestart met de realisatie van een laatste fase van ongeveer 24.000 m2 van de in totaal 60.000 m2 aan logistieke magazijnruimte. Bij oplevering (voorzien in de loop van het eerste kwartaal van 2017) zal deze ruimte meteen worden ingenomen door twee huurders, namelijk ID Logistics, dat op deze locatie zijn bestaande ruimte met circa 6.000 m2 tot 42.000 m2 uitbreidt en Simastock voor wat betreft 18.000 m2 aan magazijnruimte. Joost Uwents, CEO van WDP: "De snelle wederverhuring en inname van nieuw te ontwikkelen distributieruimte, onderstrepen de kwaliteiten en strategische ligging van de WDP-locaties, resulterend uit het sterk uitgebouwd commercieel platform van onze onderneming in de Benelux."

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ongeveer 3,1 miljoen m2 panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 150 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië.

WDP

plaats:
Nieuwegein

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234