Solera Holdings, Inc. Wordt 100% Eigenaar van Digidentity

- Overname zorgt voor uitbreiding van de uitermate veilige oplossingen van Solera voor digitale identiteitsbescherming en -controle.

- Verhoogt de waarde van de risico- en vermogensbeheerplatforms van Solera voor auto- en woningbezit.

- Integreert volgende generatie technologieën voor identiteitscertificering en -authenticatie in het Invent & Acquire-innovatiekader van Solera.WESTLAKE, Texas, 25 januari 2017 /PRNewswire/ -- Solera Holdings, Inc. [http://www.solerainc.com/], een mondiale leider op het gebied van data en software voor auto- en woningbezit en het beheer van de persoonlijke identiteit, heeft vandaag aangekondigd dat het 100% eigendom van Digidentity [https://www.digidentity.eu/en/] B.V., een toonaangevende leverancier van volgende generatie technologieën voor de beveiliging en authenticatie van online-identiteiten, heeft verworven.

"In de hyper-verbonden wereld van vandaag zal identiteitscontrole een steeds belangrijkere rol spelen in elke transactie om te zorgen voor een groter vertrouwen en een grotere transparantie met betrekking tot de feitelijke persoon aan de andere kant", zei Tony Aquila [https://www.linkedin.com/in/tonyaquila], oprichter, voorzitter en algemeen directeur van Solera.

Digidentity ontving voor het eerst een durfkapitaalinvestering van Solera in de aanloopfase in 2010. Op dit moment levert het bedrijf digitale oplossingen voor identiteitscontrole aan een groot aantal van de meest invloedrijke merken en organisaties in de wereld, zoals bijvoorbeeld de overheden van het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Digidentity heeft ondertussen een team met de beste ingenieurs en wetenschappers dat één van de meest innovatieve beveiligings- en authenticatiesystemen in de sector heeft ontwikkeld", vervolgde Aquila. "Dat is de reden waarom we het bedrijf als sinds een vroeg stadium steunen. Digidentity verbetert niet alleen onze bestaande oplossingen voor identiteitsbeheer zoals Explore Data, maar helpt ons in onze algemene missie, met name het beheer en de bescherming van de belangrijkste activa in ons leven: onze auto's, onze woningen en onze identiteiten."

"Onze passie voor innovatie was een natuurlijke aanvulling op de manier van denken en de cultuur van Solera", zei Marcel Wendt, Directeur Technologie en Oprichter van Digidentity. "Die manier van denken en die cultuur van Solera gericht op snelle innovaties zullen blijven zorgen voor baanbrekende vooruitgang op het gebied van de digitale identiteitsbescherming."

Als de winnaar van de prestigieuze "Best Innovation in eGovernment/eCitizen"-onderscheiding van KuppingerCole [https://www.kuppingercole.com/] in 2016 biedt Digidentity volledige oplossingen betreffende identiteitscertificering voor bedrijven en klanten met online-activiteiten. De uitermate veilige validatie- en authenticatiesystemen van het bedrijf creëren veilige omgevingen voor digitale transacties in een groot aantal sectoren, waaronder het bank- en verzekeringswezen, de transport- en logistieksector, overheidsdiensten, regelgevingszaken en elektronische handel. Solera zal zorgen voor een hefboomwerking wat betreft de gepatenteerde technologieën van Digidentity op het gebied van diensten en oplossingen aangaande de groeiende bezorgdheid omtrent de veiligheid van aangesloten auto's, slimme woningen en IoT-apparaten. Bovendien zal deze overname de groeiende risico- en vermogensbeheeroplossingen van Solera voor de ecosystemen van de auto- en woninglevenscyclus ondersteunen.

Over Solera Solera is opgericht en staat continu onder leiding van uitvinder en ondernemer Tony Aquila. Het bedrijf is een wereldleider op het gebied van digitale technologieën voor het beheer en de beveiliging van de belangrijkste activa in ons leven: onze auto's, woningen en identiteiten. Sinds haar oprichting in 2005 als een startup gevestigd in een garage, is Solera heel snel gegroeid met meer dan 40 overnames in het kader van haar platforms voor Risicobeheeroplossingen, Onderhouds- en Reparatiediensten en Klantretentiebeheer. Op dit moment biedt de onderneming productoplossingen zoals Audatex, AutoPoint, CAP/HPI, Digidentity, Enservio, Explore Data, Hollander, Identifix, Inpart, LYNX en TitleTec, evenals haar bekendste Digital Garage-toepassing. Op dit moment verwerkt Solera meer dan 240 miljoen transacties per jaar voor ongeveer 200.000 partners en klanten in meer dan 80 landen. De sterke cultuur van het bedrijf waarin veel waarde wordt gehecht aan een ongewone ondernemerszin en constante innovaties die gebaseerd zijn op "het anders doen van dingen" zorgt voor een gevoel van eenheid onder de meer dan 6.000 medewerkers van Solera die uit diverse toekomstgerichte sectoren komen, waaronder de automobieltechnologie, kunstmatige intelligentie, softwareontwikkeling, datawetenschappen, cyberveiligheid, cognitieve design en digitale identiteitsbescherming. Solera werd op de NYSE-beurs geïntroduceerd in 2007 onder beurssymbool "SLH"; het bedrijf trad toe tot S&P 400 in 2009 en ging over naar de particuliere sector in 2016 via een transactie van $6,5 miljard die ondersteund werd door vooraanstaande investeerders zoals Vista Equity Partners, Koch Industries en Goldman Sachs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.solera.com [http://www.solera.com/], fb.com/solerainnovation [http://fb.com/solerainnovation], of @soleraworks op Instagram [http://www.instagram.com/soleraworks] en Twitter [http://www.twitter.com/soleraworks].


Solera Holdings, Inc.


CONTACT: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monica Feid,BizCom Associates, monicafeid@bizcompr.com, 972.743.7230


Web site: http://www.solerainc.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234