Staatssecretaris Klijnsma leest voor bij Kinderzwerfboek

De Nationale Voorleesdagen worden in de Haagse Schilderswijk op een speciale manier gevierd. Bij kinderboerderij de Schildershoeve komen woensdagochtend verschillende schoolklassen langs bij het Haagse KinderzwerfboekStation. Daar luisteren ze naar staatssecretaris Jetta Klijnsma die voorleest aan kleuters van basisschool 't Palet.

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. In Nederland zijn er ruim 1400 Stations. Stations zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.

Kinderzwerfboek stimuleert kinderen in Nederland om leuke boeken te lezen. Zij richt zich in het bijzonder op wijken waar kinderen weinig tot geen boeken thuis hebben. Lezen vergroot het taalkundig inzicht van kinderen, daarmee verbetert hun toekomstperspectief en verkleint de kans dat zij in armoede geraken.

Kinderzwerfboek dankt haar succes mede aan een subsidieregeling die Klijnsma in het leven heeft geroepen. In totaal is er 4 miljoen euro per jaar beschikbaar voor projecten die armoede en schulden tegengaan. 1 februari aanstaande opent er een nieuwe subsidieronde.

Meer informatie hier over: http://www.effectiefarmoedebeleid.nl/nieuws/veelgestelde-vragen-over-de-subsidieregeling-armoede-en-schuldenproblematiek1

Staatssecretaris Klijnsma leest 25 januari voor vanaf 9.10 uur op Stadsboerderij Schildershoeve. De pers is hierbij van harte welkom.

Datum: Woensdag 25 januari 2017
Tijdstip: 9.10 uur
Locatie: Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83, 2526 MS Den Haag

Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234