GGZ Friesland start ‘eerste hulp bij psychische problemen’

Wat doe je als er iemand voor je neus staat met een psychose? En wat zeg je tegen iemand die ernstig depressief is? Bel je de huisarts of bijvoorbeeld 112? Op deze en nog veel meer vragen biedt GGZ Friesland vanaf maart antwoord via de training 'eerste hulp bij psychische problemen'.

Een EHBO-cursus is bekend binnen de samenleving, maar eerste hulp bij psychische problematiek is een onontgonnen gebied. Zeker voor mensen die niet direct als zorgprofessional werkzaam zijn. GGZ Friesland gaat daar verandering in brengen dankzij het uit Australië afkomstige Mental Health First Aid (MHFA).

De training duurt twaalf uur, verdeeld over vier dagdelen. Vijf gecertificeerde trainers van GGZ Friesland geven de trainingen op 14 maart, 21 maart, 28 maart en 2 april. Dat kan zowel in de ochtend als in de middag. De kosten bedragen 275 euro. Opgeven is mogelijk via de website www.MHFA.nl.

De training biedt handvaten zodat deelnemers weten hoe ze eerste hulp kunnen bieden bij psychische nood. Kennis wordt vergroot en vaardigheden worden ontwikkeld. Zo weet iemand na de training wat hij of zij moet doen als ze iemand op straat tegenkomen die in acute psychische nood verkeert.

GGZ College: online hulp
Op dinsdag 17 januari ging ons GGZ College, een webinar, over 'Eerste hulp bij psychische problemen'. Tijdens het GGZ College sprak psychiater en geneesheer-directeur Roelof Kleppe van GGz Eindhoven over de training MHFA. Hij haalde deze training vanuit Australië naar Nederland. Het GGZ College is binnenkort terug te kijken via www.ggzcollege.nl

Geplaatst in:

Op donderdag 19 januari besteedde ook dagblad Trouw aandacht aan de training. In het artikel geeft Roelof Kleppe, psychiater en initiator van MHFA Nederland, een aantal praktische tips.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/...

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Louwra Weisfelt, manager Marketing, Communicatie en Innovatie GGZ Friesland. Telefoonnummer: 058-2848715 of per e-mail: pr@ggzfriesland.nl

GGZ Friesland is dé instelling op het gebied van geestelijke gezondheid in Friesland. GGZ Friesland biedt een volledig en gevarieerd aanbod aan mensen met (ernstige) psychische problemen en psychiatrische stoornissen.

GGZ Friesland

plaats:
Leeuwarden
website:
https://www.ggzfriesland.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234