Bekende Nederlanders volgen computerles in SeniorWeb Leercentra

Utrecht, 23 januari 2017 - Tante Lien (Wieteke van Dort) en Ria Valk hebben op zaterdag 21 januari de Open Jubileumweek van de SeniorWeb Leercentra feestelijk afgesloten. Zij kregen een persoonlijke computerles in Leercentra in Berkel en Rodenrijs en Hilversum.

In de week van maandag 16 tot en met zaterdag 21 januari hebben 125 Leercentra in het hele land deelgenomen aan de Open Jubileumweek. Een open lesweek voor geïnteresseerden in het kader van het twintigjarig jubileum van SeniorWeb, met als doel kennis te maken met een gevarieerd digitaal aanbod en de 'voor senioren, door senioren'-aanpak. In de Leercentra zijn uitsluitend senioren-vrijwilligers actief. Zij helpen leeftijdgenoten stap voor stap digitaal wegwijs te worden. Zo kan iedereen het gemak en het plezier van de digitale wereld ontdekken. De deelnemende Leercentra van de Open Jubileumweek kijken terug op een zeer succesvolle week, waarin zij naar schatting vele duizenden geïnteresseerden hebben bereikt.

Tante Lien leerde tijdens haar persoonlijke les te werken met de Buma Stemra-portal. Met name het gebruik van het portal-icoontje waren een eyeopener voor haar. "Ik heb echt nooit geweten dat dat daar zat!" riep ze een paar keer enthousiast. Ria Valk ontdekte een handige app op de tablet waarmee ze haar gitaar kan stemmen.

Diversiteit
In het hele land zijn er ruim 410 bij SeniorWeb aangesloten Leercentra. Het zijn zelfstandige leslocaties die hun eigen lesprogramma bepalen. Uitgangspunt voor alle Leercentra is echter laagdrempeligheid in aanpak en prijs, zodat alle senioren er terecht kunnen. Steeds meer Leercentra werken vraaggestuurd en individueel. Dit heeft te maken met de uiteenlopende beheersingsniveaus van cursisten, en met de steeds grotere diversiteit in apparaten en besturingssystemen. In de twintig jaar dat SeniorWeb bestaat, zijn er in de Leercentra al meer dan 700.000 senioren opgeleid.

----- Einde bericht ------

Over SeniorWeb
SeniorWeb, een vereniging zonder winstoogmerk, vindt de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel van het leven van senioren. Het is onze missie senioren het gemak en plezier van de digitale wereld te laten ontdekken. De combinatie van informatie, educatie en hulp maakt SeniorWeb uniek. Met 150.000 leden, 3.000 vrijwilligers, een drukbezochte website (11 miljoen bezoeken per jaar), het populaire tijdschrift Enter, computerhulp (via internet, telefonisch en aan huis) en ruim 410 Leercentra in het hele land brengt SeniorWeb de digitale wereld en senioren dichter bij elkaar. Bekijk ook de SeniorWeb infographic. Voor meer informatie over de SeniorWeb Leercentra, zie www.seniorweb.nl/leercentra.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Kock, manager PCHulp & Leercentra. E-mail ikock@seniorweb.nl, telefoon 06 49 193 975.

SeniorWeb

plaats:
Utrecht
website:
http://www.seniorweb.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234