Nr. 37 van de nieuwe avonturen van Asterix verschijnt op 19 oktober

In het kader van een uitzonderlijk ASTERIX-jaar - de 90ste verjaardag van Albert Uderzo, de 40ste sterfdag van René Goscinny en vele tentoonstellingen ter ere van beide auteurs - komen onze favoriete Gallische helden terug in het 37ste album dat in heel Gallië verschijnt. En ook daarbuiten.

De druïde Apollosix had het niet voorspeld in zijn horoscoop van het jaar 2017, maar toch... onze onverzettelijke Galliërs komen terug op 19 oktober 2017 met een nieuw avontuur van Jean-Yves Ferri et Didier Conrad. Uit de binnenlanden van Armorica heeft ons een pagina bereikt die een veelbelovende terugkeer van onze helden aankondigt. Het wordt een jaar vol grappen en grollen. Zet deze datum in uw agenda!

Het 37ste deel is het derde album van het duo Jean-Yves Ferri (scenario) en Didier Conrad (tekeningen), na Asterix bij de Picten in 2013 en De Papyrus van Caesar in 2015. Het geheel staat onder het toeziend oog van Albert Uderzo, samen met René Goscinny de schepper van het grootste Franse uitgeefsucces: ongeveer 370 miljoen verkochte albums in 110 talen en dialecten.

Met als hoogtepunt het verschijnen van album nr. 37, wordt 2017, dat ook de 90ste verjaardag van Albert Uderzo (in april) en de 40ste sterfdag van René Goscinny (in november) markeert,
een bijzonder jaar voor Asterix en zijn vrienden!

Overzicht van de belangrijkste afspraken die u niet mag missen:
In het eerste halfjaar verschijnt een nieuwe uitgave van het album Asterix en de Belgen (1979), het laatste album van de beide scheppers van Asterix.
Bezoekers van het Parc Astérix krijgen een uitnodiging voor een rondreis door het oude Griekenland in een nieuwe, mythische attractie: welkom aan boord van de Pegasus Express!
Kunstliefhebbers komen ook aan hun trekken met twee exposities in Parijs, eind 2017, gewijd aan de geniale scenarist René Goscinny: een in het Musée d'Art et Histoire du judaïsme en de andere in de Cinémathèque française. Bovendien is vanaf begin juni in het Belgisch Stripcentrum in Brussel een expositie over de scheppers van Asterix te zien.
Nu even wat ruimte voor de sport en wel de Wereldkampioenschappen IJshockey. Zij worden komende mei gehouden in Frankrijk en Duitsland. Asterix en Obelix zijn gekozen als mascottes voor dit evenement dat door een miljard tv- kijkers zal worden gevolgd.

Never change a winning team! Maar tradities veranderen ook niet.
«We mogen niet vertellen waar het verhaal precies over gaat, maar we kunnen nu wel bevestigen dat het gaat om een reis naar het buitenland, zoals de traditie van de afwisseling wil*! In De Papyrus van Caesar zijn onze helden in Gallië gebleven, maar deze keer nemen ze hun lezers mee naar een avontuur buiten de grenzen!
Op het programma staan: een bezoek aan historische monumenten, gastronomische ontdekkingen en ontmoetingen met autochtonen en beroemdheden. Klaar voor de start? Maak uw riemen vast!
zeggen Jean-Yves Ferri en Didier Conrad.

Avontuur, humor, amusante personages en fantastische situaties bij de vleet. Al deze ingrediënten zijn bijeengebracht om van deze nieuwe reis van Asterix en Obelix een toekomstige stripklassieker voor het hele gezin te maken.DE REIZEN VAN ASTERIX
Onze beide helden zijn onvermoeibare reizigers en hebben al een vijftiental landen bezocht, waaronder België (Asterix en de Belgen), Spanje (Asterix in Hispania), Zwitserland (Asterix en
de Helvetiërs), Schotland (Asterix bij de Picten), Egypte (Asterix en Cleopatra), het verre India (Asterix in Indusland) en zelfs de Nieuwe Wereld (De grote oversteek).
Op 19 oktober 2017 nemen Asterix en Obelix u mee op een nieuwe reis, vol nieuwe ontmoetingen, helemaal in de traditie van de serie.

*Elke overeenkomst met de actuele Franse politiek is zuiver toeval!

PERSCONTACTEN
Julia van Strijdhoven
Telefoon: 0031 161-45 7717 / 0031 6-229 528 72
E-mail: j.v.strijdhoven@betapress.audax.nl
Internet: www.betapress.nl / www.imapress.be

www.asterix.com


Les Éditions ALBERT RENÉ
58 rue Jean Bleuzen
92170 Vanves

Betapress

plaats:
Gilze - Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234