Medasense Lanceert Nieuw Systeem om Pijn te Monitoren, PMD200TMna Europese CE Goedkeuring

RAMAT GAN, Israel, January 19, 2017 /PRNewswire/ --

Nieuw systeem helpt artsen om pijnbestrijding op maat aan patienten te leveren 

Medasense Biometrics Ltd. heeft vandaag een CE goedkeuring gekregen voor een nieuw monitoringssysteem voor pijn, PMD200(TM). Dit nieuwe systeem is nu beschikbaar voor artsen om hen te helpen bij het objectief meten van pijn bij patienten in de intensive care of tijdens een operatie, met name als patienten niet in staat zijn om deze zelf te communiceren. Artsen kunnen de pijn van deze patienten met de PMD200(TM) beter bestrijden.

Het objectief vaststellen van de hoeveelheid pijn die een persoon heeft is een uitdaging voor medici. Vooral als een patient niet in staat is om de pijn te beschrijven is het zeer complex. Er zijn op dit moment geen valide en objective pijn indicatoren die aangeraden worden voor klinisch gebruik[1] en dit maakt het moeilijk voor anesthesiologen om de pijn op een precieze wijze te kunnen stillen.

Medasense heeft de PMD200(TM) ontwikkeld om pijnbestrijding te verbeteren. De PMD200 (TM)  is een pijn monitoringssysteem gebaseerd op de gepatenteerde NOL(TM) technologie die de fysiologische reactie van patienten op pijn meet. Het systeem is makkelijk in gebruik en bestaat uit een niet-invasieve vinger sonde die fysiologische signalen van vier verschillende sensoren verzamelt en vervolgens verschillende pijn gerelateerde fysiologische parameters berekent. De data worden vervolgens met behulp van algoritmes geanalyseerd en omgezet in een pijnscore, de Nociception Level (NOL(TM)) index waarbij 0 geen pijn is en 100 extreme pijn is.

Door gebruik te maken van dit systeem kunnen artsen, in het bijzonder operatie en IC teams, pijnbestrijding optimaliseren en personaliseren per patient. Door de juiste hoeveelheid pijnstillers toe te dienen kunnen complicaties worden vookomen.[2],[ 3] Veel voorkomende post-operatieve complicaties na het toedienen van opioiden zijn misselijkheid, overgeven, ademhalingsproblemen, constipatie[4] en hyperalgesie.[5] Succesvolle klinische validatie studies in vooraanstaande Europese en Canadese ziekenhuizen ondersteunen het gebruik van NOLTM in deze situaties, NOLTM kan de pijn tijdens een operatie beter beoordelen dan de momenteel gebruikte methodes.[6],[7]

Prof. dr. Albert Dahan, hoogleraar Anesthesiologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zei: "Wij bestuderen het PMD systeem al een aantal jaren, en ik verwacht dat de NOL index anesthesie gebalanceerder zal maken. We zijn nu voor het eerst in staat om pijnstillers aan te passen per patient. Het LUMC zal in de komende weken PMD200 systemen introduceren in de operatiekamers en in de toekomst hoop ik dat de NOL index geintegreerd wordt in andere monitoringssystemen omdat de index belangrijke informatie levert om beslissingen te ondersteunen en mogelijk een positive impact heeft op het herstel van de patient."

"De Europese lancering van de PMD200 is een mijlpaal in de doorbraak van Medasense in pijn monitoring," zei Galit Zuckerman, de oprichter en CEO van Medasense, "met onze toekomstige producten en de toepassingen die we aan het ontwikkelen zijn, heeft ons systeem op termijn het potentieel om pijnbestrijding en pijn onderzoek fundamenteel te veranderen."

Medasense creert op dit moment distributienetwerken om het systeem beschikbaar te maken in operatiekamers en intensive care units in Europa.

Het bedrijf doet ook onderzoek naar andere vormen van pijn, bijvoorbeeld chronische pijn waaronder langdurige rugpijn met het doel om het gebruik van NOL(TM) index voor pijnstilling te verbreden.

Over Medasense:  

Medasense ontwikkelt innovatieve medische technologieen, systemen en producten in objectieve pijnmonitoring.

Het bedrijf wordt geleid door ervaren professionals in signaalverwerking en technische informatica, een ervaren team in de medische industrie en prominente pijnspecialisten.

Na uitgebreid multidisciplinair onderzoek heeft het bedrijf een nieuwe pijnscore ontwikkeld die de fysiologische reactie op pijn meet.

De doorbraak in NOL(TM) (Nociception level) index maakt de weg vrij voor precisie medicatie voor gepersonaliseerde en geoptimaliseerde pijnbestrijding.

Voor meer information kunt u http://www.medasense.com bezoeken.

* PMD-200TM heeft een CE-markering en is beschikbaar voor commercieel gebruik in Europa en is door de Amerikaanse wet beschikbaar gesteld voor gelimiteerd gebruik in de Verenigde Staten voor onderzoeksdoeleinden.

Bronvermelding: 


1) Cowen R et al., (2015) Assessing pain objectively: the use of physiological
markers. Anaesthesia, 70:828-847
2) Gan TJ et al., (2014) Incidence, patient satisfaction, and perceptions pf
post-surgical pain: Results from a US national survey. Current Medical Research and
Opinion. 30:149-60
3) Pogatzki-Zahn E et al., (2015) A Prospective Multicenter Study to Improve
Postoperative Pain: Identification of Potentialities and Problems. Plos One,
10:e0143508
4) Benyamin R et al., (2008) Opioid Complications and Side Effects. Pain Physician:
Opioid Special Issue. 11:S105-S120
5) Joly V et al., (2005) Remifentanil-induced postoperative hyperalgesia and its
prevention with small dose ketamine. Anesthesiology, 103:147-55
6) Julien M et al., (2016) Nociception Level (NoL) index alteration after standardized
nociceptive stimulus decreases with higher doses of remifentanil. Abstract:European
Society of Anaesthesiology.
7) Edry R et al., (2016) Intraoperative validation of the NOL Index, a non-invasive
nociception monitor. Anesthesiology, 125:193-203
 
Media verzoeken 

Kate Perry 
Telefoon nummer: +44-(0)7747-533-260 
Email: kperry@jpa.com   


Medasense Biometrics Ltd

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234