Oracle en PwC Team zorgen voor ongeëvenaarde expertise bij de naleving van IFRS 9

Met deze samenwerking zijn banken in staat om sneller de aanname van de nieuwe rapportagenorm te bewerkstelligen

REDWOOD SHORES, Californië, 18 januari 2017 /PRNewswire/ -- Oracle Financial Services Analytical Applications en PwC kondigden vandaag een wereldwijde samenwerking aan voor het aanbieden van eersteklas technologische oplossingen, en implementatie- en consultingsoplossingen, om financiële instellingen te helpen met urgente of doorlopende naleving van de nieuwe IFRS 9- en door de FASB voorgestelde CECL-rapportagenormen van het International Accounting Standards Board (IASB).

Deze samenwerking zorgt ervoor dat software en analytische oplossingen van Oracle, met vooraf opgestelde regels, methoden en rapportage, worden gekoppeld aan PwC's expertise op het gebied van consulting en implementatie van naleving. Samen zullen de twee bedrijven cliënten in de financiële dienstverlening voorzien van een volledig overzicht van alle vereisten die gepaard gaan met de nieuwe accountingnorm IFRS 9, waaraan banken vanaf 2018 moeten voldoen.

Oracle zal zorgen voor analytische toepassingen met vooraf opgestelde modellen en regels die geconfigureerd kunnen worden, tijdens de implementatie, aan de hand van specifieke vereisten van de klant. PwC, een Diamond and Cloud Elite-lid van het Oracle PartnerNetwork, zal consultingadvies geven over IFRS 9-methodologieën en de implementatie van de analytische toepassingen van Oracle, om klanten te helpen IFRS 9-oplossingen te implementeren.

"Implementatie van IFRS 9 vormt een significante uitdaging voor financiële instellingen en wanneer dit niet goed uitgevoerd wordt, kan dit een materiële invloed op de winstgevendheid hebben", zei Sonny Singh, senior vice president en general manager, Financial Services Global Business Unit, Oracle. "Door samen te werken met PwC kunnen wij onze klanten een volledige technologische oplossing bieden, samen met diepgaande strategische inzichten, die hun gelijke in de markt niet kennen."

Enkele van de belangrijkste eigenschappen van het nalevingsaanbod van Oracle en PwC voor de IFRS 9 zijn:-- Vooraf opgestelde regels & analytische modellen voor het aanpakken van
belangrijke vereisten voor de IFRS9, waaronder stadiumidentificatie,
berekening van cashflow, PD-termijnstructuur modellering &
ECL-berekening.
-- Eenduidig platform met een modulair ontwerp waarmee bestaande
cliënttechnologie makkelijker kan worden uitgebreid, samen met de
flexibiliteit voor de integratie van gereguleerde regelgevings- en
accoutingtoepassingen
-- Het kunnen identificeren en implementeren van regels voor toewijzing van
stadia op accountniveau
-- Ontwikkeling, ijking en implementatie van modellen voor de berekening
van verwachte verliesprovisies voor alle vermogenscategorieën,
waaronder POCI-vermogen
-- Toonaangevende kredietrisico-modellen voor point-in-time PD-aanpassing,
lifetime-PD, LGD, EAD en macro-economische factoren, EIR/EIS en
kredietaangepaste EIR
-- Middelen om ervoor te zorgen dat technologische omgevingen effectiever
en efficiënter worden door benchmarking en standaardisering in de
branche

"Financiële instellingen vertrouwen al sterk op PwC en Oracle om naleving van IFRS 9 te kunnen begrijpen", zei Colin Brereton, senior partner en internationale leidinggevende op het gebied van IFRS 9 bij PwC. "Nu wordt ons branchespecifieke zakelijke proces-inzicht gekoppeld aan de technologie van Oracle om zo te zorgen voor een best-in-class oplossing voor IFRS 9. Samen brengen wij de juiste mix van ervaring en inzicht om tegemoet te komen aan de unieke nalevingseisen van financiële instellingen."

Over Oracle

Oracle biedt een uitgebreide en volledig geïntegreerde stack van cloudtoepassingen en platformdiensten. Ga voor meer informatie over Oracle , naar www.oracle.com [http://www.oracle.com/].

Oracle en Java zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle en/of haar partners. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Over Oracle PartnerNetwork

Het Oracle PartnerNetwork (OPN) is een partnerprogramma van Oracle dat partners een onderscheidend voordeel aanbiedt bij het ontwikkelen, verkopen en implementeren van Oracle-oplossingen. Het OPN levert hulpmiddelen voor het trainen in en het ondersteunen van gespecialiseerde kennis van de producten en oplossingen van Oracle, en heeft zich ontwikkeld in antwoord op de groei in productportfolio, partnerbestand en zakelijke perspectieven van Oracle. Een essentieel aspect van de meest recente verbeteringen aan het OPN is dat partners erkend en beloond kunnen worden voor hun investering in Oracle Cloud. Partners die in zee gaan met Oracle kunnen nu onderscheid aanbrengen in hun Oracle Cloud-expertise en hun succes met klanten door middel van het OPN cloudprogramma - een innovatief programma dat het bestaande OPN-programma aanvult door middel van niveaus van erkenning en progressieve voordelen voor partners die met Oracle Cloud werken. Ga voor meer informatie naar: http://www.oracle.com/partners [http://www.oracle.com/partners].

Over PwC

Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma's in 157 landen met meer dan 223.000 mensen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. Kom meer te weten over ons en vertel ons wat voor u belangrijk is, door ons te bezoeken via www.pwc.com [http://www.pwc.com/].

Handelsmerken
Oracle en Java zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle en/of haar partners.

PwC verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer van haar lidmaatschapsfirma's, die ieder een aparte juridische eenheid vormen. Ga a.u.b. naar www.pwc.com/structure [http://www.pwc.com/structure] voor meer informatie.


Oracle


CONTACT: CONTACTPERSOON: Alex Moriconi, Oracle, +1-650-722-0678,Alex.Moriconi@Oracle.com OF Christopher J Ward, PwC - Global,+44(0)7843367375, christopher.j.ward@pwc.com OF Dario Cziráky, PwC - UK,+44(0)7702699200, Dario.Cziraky@pwc.com


Web site: http://www.oracle.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234