Uitnodiging presentatie advies 'Dichterbij en sneller' op 26 januari

Persuitnodiging presentatie advies 'Dichterbij en sneller'
Op 26 januari 2017 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn advies 'Dichterbij en sneller: kansen voor betere bereikbaarheid in stedelijke regio's' uit. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM), neemt het advies in ontvangst en geeft een eerste reactie.

De raad nodigt de media van harte uit om de presentatie van het advies bij te wonen.

Over het advies
Stedelijke regio's worden drukker. Files zijn aan de orde van de dag. Wij werken, recreëren en winkelen steeds vaker op wisselende locaties. Functies van gebouwen en ruimtes staan niet langer vast. Mobiliteitsdiensten, elektrische fietsen en autodelen veranderen onze mogelijkheden om op de plaats van bestemming te komen. Hoe zorgen wij met al deze ontwikkelingen ervoor dat wij onze activiteiten kunnen blijven uitvoeren en dat daardoor stedelijke regio's internationaal kunnen blijven concurreren? De Rli gaat in zijn advies op deze vragen in.

Datum: donderdag 26 januari 2017, 15:00 - 16:45 uur
Locatie: Madurodam, Den Haag
Aanmelden Aanmelden voor de bijeenkomst is gewenst via e-mail: miep.eisner@rli.nl

Programma
14:30 uur Welkom met koffie en thee
15:00 uur Welkom door Jan Jaap de Graeff (voorzitter Rli) en dagvoorzitter Ruben Maes
15:05 uur Interview met Pieter Hooimeijer (raadscommissievoorzitter Dichterbij en sneller)
15:15 uur Overhandiging van het advies door Jan Jaap de Graeff aan minister Melanie Schultz van Haegen en reactie van de minister
15:30 uur Interactieve discussie over de aanbevelingen in het advies onder leiding van Ruben Maes met medewerking van Mario Jacobs (wethouder Tilburg) en Christel Mourik (ambassadeur innovatie Vervoersautoriteit MRDH en wethouder Nissewaard).
16:40 uur Afsluiting door Jan Jaap de Graeff
16:45 uur Borrel

Interviewverzoeken
Interviews met de voorzitter van de raad, Jan Jaap de Graeff en/of raadslid Pieter Hooijmeijer, kunt u aanvragen via miep.eisner@rli.nl of 06 153699339. Op het publiceren rust een embargo tot 26 januari 2017, 15:30 uur.

Lees meer over het advies 'Dichterbij en sneller'

Noot voor de redactie
Voor het aanvragen van interviews en voor het aanmelden voor de presentatie kunt u contact opnemen met Miep Eisner, communicatieadviseur, miep.eisner@rli.nl, 06 15369339.

Voor inhoudelijke informatie over het advies kunt u zich wenden tot de projectleider Nicole van Buren, nicole.van.buren@rli.nl 06 1017 2005.

Het persbericht en het advies zijn op 26 januari om 15:30 uur beschikbaar via www.rli.nl.

Volg ons op Twitter @raadrli en twitter mee met #bereikbarestad

Algemene informatie
De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is het strategische adviescollege voor regering en parlement op het brede domein van de fysieke leefomgeving. De raad is onafhankelijk en adviseert gevraagd en ongevraagd over langetermijnvraagstukken. Voorzitter is ir J.J. de Graeff.

Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI)

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234