DB Video gaat deel uitmaken van Euro Media Group

VILVOORDE, België en AARTSELAAR, België, January 17, 2017 /PRNewswire/ --Vorige week hebben Videohouse en DB Video een akkoord bereikt waarbij Videohouse de aandelen verwerft in DB Video België en Luxemburg.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150511/743470 )
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150522/747082-a )
(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/457406/DB_Video_Logo.jpg )

DB Video wordt zo ook een onderdeel van Euro Media Group. 
De twee bedrijven werken reeds samen voor het audiovisueel contract binnen het Europees parlement en behoren beiden tot de top van facilitaire bedrijven in België. Beiden werken voor de grote TV zenders maar zijn toch zelden concurrentieel, eerder zelfs complementair.
Zo heeft DB video een erg sterke positie binnen de event/corporate markt en bij de Europese instellingen, terwijl Videohouse zich vooral richt op de telco's, broadcasters en televisie productiehuizen.
DB Video blijft dan ook als een apart merk bestaan om zo de bestaande service naar hun klanten te garanderen. Aan het team en de flexibiliteit wordt niet geraakt, het bedrijf blijft volledig onafhankelijk opereren onder de leiding van CEO Dimitri Beyaert.
"Ik ben zeer blij met deze deal", zegt Dirk Theunis, CEO van Videohouse: "DB Video versterkt onze aanwezigheid op de corporate markt waar onze afdeling Motionmakers op actief is."
"Wij waren op zoek naar meer structuur en verdere groei", zegt Dimitri Beyaert, CEO van DB Video, "Dit wordt nu mogelijk als deel van Euro Media Group".
Over Videohouse 
Videohouse is al jarenlang een vaste waarde in de Belgische mediasector. Het bedrijf - opgestart in 1980 - is de voorbije jaren gegroeid tot dé facilitaire marktleider in België. Vandaag is Videohouse lid van Euro Media Group met aanwezigheid in meer dan 7 landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Italië). 
http://www.videohouse.be
Over Euro Media Group:  
Euro Media Group is de toonaangevende leverancier in Europa van uitzendfaciliteiten en -diensten. De Group vertegenwoordigt de hele waardeketen van beeldcreatie tot en met de distributie. Euro Media Group richt zich op nieuwe media en is een gewaardeerd partner bij grote internationale evenementen, waaronder sport (Tour de France, Wereldbeker voetbal en Formule 1...) live shows (Eurovisie, koninklijke huwelijken, concerten...) en amusement (The Voice, Masterchef, the X-Factor...).Euro Media Group is eigenaar van het grootste assortiment verschillende soorten studio's en van de grootste vloot mobiele voorzieningen in Europa. 
http://www.euromediagroup.com
Over DB Video  
DB Video bestaat al meer dan 20 jaar en is de laatste jaren uitgegroeid tot een internationale speler op de broadcast- en eventmarkt. Zo is DB Video rechtenhouder van het Belgische basketbal zowel broadcast als online  Ook nationale en internationale bedrijfsevents en festivals (o.a. Tomorrowland) zitten in hun portfolio . DB Video staat vooral bekend om zijn flexibiliteit en sterke teamgeest binnen de ploeg.  Werken met DB Video staat voor kwaliteit en professionalisme maar steeds met een persoonlijke touch.  
http://www.dbvideo.tv


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150511/743470http://photos.prnewswire.com/prnh/20150522/747082-ahttp://mma.prnewswire.com/media/457406/DB_Video_Logo.jpg


Euro Media Group


CONTACT: Videohouse: Dirk Theunis: +32.2.254.48.11, DB Video: DimitriBeyaert: +32.3.843.25.85

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234