Saxofonist Yuri Honing debuteert in de Nederlandse theaters

Met vier sterren bekroonde 'Het verlangen van Yuri Honing' 23 januari in première in De Kleine Komedie te Amsterdam

Yuri Honing is één van de beste saxofonisten van zijn generatie. "One of the most fearless and creative saxophonists of the moment", schreef The Times al eerder. Op 23 januari beleeft hij de première van zijn eerste theatertour 'Het verlangen van Yuri Honing' in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Lovende recensies
Na enkel nog try-outs te hebben gespeeld, heeft Yuri de eerste lovende viersterrenrecensie al binnen. "Gepassioneerde betogen, verpakt in een elegante afstandelijkheid", zo omschrijft de Leeuwarder Courant de kern van de muziek van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Ook voor zijn voorgaande werk ontving Yuri louter lovende recensies. Het is een ware muziekkenner, die regelmatig aanschuift bij DWDD.

Album van het jaar
In 2015 werd het album Desire van Yuri uitgeroepen tot album van het jaar. Een album over verlangen, dat tevens de voorloper is geworden van deze allereerste theatertournee van de saxofonist. Hij deelt muziek niet graag in hokjes in en speelt veelvuldig in verrassende samenwerkingsverbanden. Generaties en genres overschrijdend.

Een voorstelling vol verlangen
Langgerekte, meeslepende toonreeksen en prachtige videobeelden; dat is wat u kunt verwachten van de voorstelling van deze winnaar van zowel een Edison als een Boy Edgar. De combinatie van drums (Joost Lijbaart), contrabas (Gulli Gudmundsson), piano (Wolfert Brederode) en tenor saxofoon (Yuri Honing) zorgt voor verfijnde, dynamische muziek met diepe baslijnen. Een vorm van jazz die dit kwartet als geen ander beheerst.

Nog kaarten verkrijgbaar
Voor de première op 23 januari in De Kleine Komedie zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.dekleinekomedie.nl. Daarna is de voorstelling nog te zien in o.a. Houten, Utrecht, Maastricht, Gouda, Eindhoven en Leiden.

De complete tourlijst is te vinden op www.yurihoning.com en www.tvbtheaterproducties.nl

Noot voor de redactie
Voor aanvragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties via 020-3080747 of mail@tvbtheaterproducties.nl

Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234