Zedra neemt Interconsult over als deel van haar snelle groeiplannen

LONDEN en LUXEMBURG, January 13, 2017 /PRNewswire/ --
- Nieuwe overname komt aan het einde van een jaar waarin ZEDRA snel is gegroeid     
- De overname vergroot de aanwezigheid van ZEDRA in Europa en vormt een belangrijke stap
aangezien Luxemburg een strategische plek is in de sector     
- ZEDRA's kantoor in Luxemburg zal een platform bieden voor trust-, bedrijfs- en
fondsdiensten en het structureren van kansen   


ZEDRA heeft bekendgemaakt dat het het Luxemburgse Interconsult, Luxembourg International Consulting S.A ('Interconsult'), heeft overgenomen. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende instanties. Verdere details over de overname zijn niet bekendgemaakt.
Interconsult is in 1992 opgericht en daarmee één van de oudste trustkantoren in Luxemburg, gevestigd in het hart van de hoofdstad Luxemburg. Interconsult is één van de grondleggers van de Luxembourg International Management Services Association asbl, en een internationaal geroemde aanbieder van bedrijfs-, beheer- en administratieve diensten voor zowel bedrijven als particulieren. Interconsult is tevens lid van Luxembourg Private Equity & Venture Capital Association asbl, een non-profitorganisatie die in 2010 is opgericht om de particuliere vermogenssector en risicokapitaalsector in Luxemburg te vertegenwoordigen, te promoten en haar belangen te beschermen.
Interconsult zal volledig worden opgenomen in het snel groeiende kantoornetwerk van ZEDRA. Met de overname zal het personeelsbestand van ZEDRA uitgroeien tot 380 werknemers wereldwijd.
De overname is onderdeel van het groeiplan van ZEDRA om haar activiteiten uit te breiden in zorgvuldig geselecteerde markten en past in een reeks eerdere overnames in het VK en Nederland. ZEDRA is nu wereldwijd actief in 11 rechtsgebieden. 
De fusie biedt toegevoegde waarde voor de bestaande klanten van Interconsult, dankzij het wereldwijde dienstenaanbod en netwerk van ZEDRA.
Interconsult's algemeen directeur, Federigo Cannizzaro di Belmontino, zal na de fusie zijn huidige functie behouden en blijven worden ondersteund door 20 lokale medewerkers.
Federigo Cannizzaro di Belmontino beschikt over uitgebreide kennis en inzicht in de Luxemburgse markt. ZEDRA kan putten uit de uitgebreide ervaring van Federigo om het dienstenaanbod in Luxemburg in de loop van de tijd strategisch uit te breiden.
Federigo's team wordt versterkt door Frank Walenta, die onlangs bij Interconsult is aangetreden als commercieel directeur. 
Frank Walenta was eerder verantwoordelijk voor zakelijke dienstverlening in Luxemburg en later in Duitsland voor een internationale dienstenaanbieder voor bedrijven. In zijn eerdere functie adviseerde en managede hij SPV's en de inkomende Duitse bedrijfsactiviteiten van met name internationale bedrijven, particuliere vermogens- & risicokapitaalfondsen, family offices en HNWI's. Frank is bestuurslid geweest van vele toonaangevende internationale bedrijven en particuliere vermogensfondsen.
"We moeten daar zijn waar onze klanten zaken willen doen nu we onze bedrijfsactiviteiten en het aantal kantoren uitbreiden" aldus Niels Nielsen, Group Chief Executive Officer, ZEDRA, "Luxemburg is zo'n plek en dus is het voor ons logisch om daar aanwezig te zijn. Het zal een belangrijk deel uitmaken van ons wereldwijde netwerk en een belangrijke hub zijn voor ons om trust-, bedrijfs- en fondsbeheerdiensten te bieden aan onze klanten, ongeacht waar ze zich bevinden."
Frank Walenta, commercieel directeur van ZEDRA in Luxemburg voegt daaraan toe, "Het is fantastisch om weer terug te zijn in Luxemburg. Het is voor ons absoluut de 'place to be' om onze klanten te kunnen helpen om nog meer te bereiken. Het dienstenaanbod van ZEDRA is van de hoogste kwaliteit en Interconsult is een geweldige match voor ZEDRA. We onderscheiden ons door onze persoonlijke relaties en ons maatwerk." 
Federigo Cannizzaro di Belmontino, algemeen directeur van ZEDRA zegt tot slot, "We zijn blij om bij de ZEDRA Group te mogen horen en onderdeel te zijn van haar succesvolle internationale netwerk. De fusie zal de positie van ZEDRA op de markt versterken en we kijken ernaar uit om onderdeel te zijn van ZEDRA naarmate het bedrijf verder groeit. We zijn ervan overtuigd dat onze jarenlange ervaring in de Luxemburgse sector perfect aansluit bij het dienstenaanbod van ZEDRA op strategische plekken over de hele wereld.
Voor meer informatie kunt u terecht ophttp://www.zedra.com
Over ZEDRA    
ZEDRA is een onafhankelijke, wereldwijde specialist op het gebied van trust-, bedrijfs- en fondsdiensten. Het bedrijf werd in januari 2016 door een onafhankelijke investeerdersgroep overgenomen van Barclays met het ambitieuze plan om het bedrijf te laten groeien en het dienstenaanbod uit te breiden en te versterken voor haar wereldwijde klanten. Momenteel beschikt het over wereldwijde kantoren in 11 rechtsgebieden, waaronder Jersey, Guernsey, eiland Man, de Kaaimaneilanden, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Nederland, Singapore, het VK en Zwitserland.
Het 370 man tellende team van industrie-experts zet zich in om maatwerkoplossingen te ontwikkelen en te leveren aan klanten. Het succes van het bedrijf is gestoeld op de sterke inzet van een deskundig team op basis van een professionele aanpak om zo uitstekende klantdiensten te leveren. 
ZEDRA beschikt over een divers klantenbestand, waaronder welgestelde individuen en hun familie, internationale bedrijven, institutionele beleggers en ondernemers. Onder rechtstreeks beheer van een onafhankelijke particuliere investeerdersgroep beschikt ZEDRA over de flexibiliteit, daadkracht en expertise om in te spelen op de complexe behoeften. Tegelijkertijd houdt het bedrijf de strengste normen in acht ten aanzien van corporate governance binnen een regelgevingsklimaat dat voortdurend in beweging is.
http://www.zedra.comZEDRA


CONTACT: Perscontact: Guy Stephenson, Nacelle Limited, Tel: +44 (0)20 83339125, Guy Stephenson: gstephenson@nacelle.co.uk

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234