TextielMuseum en het Rijksmuseum gaan samenwerken

De musea gaan expertise uitwisselen op het gebied van beheer, behoud, restauratie en onderzoek. Zo zullen de collecties linnendamast worden gedigitaliseerd met een speciaal ontwikkelde fototechniek. Het verzamelbeleid wordt beter op elkaar afgestemd en bruiklenen over en weer zullen makkelijker worden uitgewisseld. Door meer en anders samen te gaan werken kunnen zowel het TextielMuseum als het Rijksmuseum een nieuw publiek voor hun collecties interesseren.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum:
"Voor ons is het TextielMuseum een innovatieve partner die met haar collectie het vakmanschap uit het verleden relevantie geeft in het heden, door samen te werken met hedendaagse kunstenaars en de moderne industrie. Wij zien er naar uit samen aan de slag te gaan."

Errol van de Werdt, directeur Stichting Mommerskwartier:
"Het TextielMuseum is bijzonder blij met deze samenwerking. Een partner als het Rijksmuseum kan ons helpen onze internationale ambities verder te realiseren en ons netwerk te vergroten."

Marcelle Hendrickx, wethouder Gemeente Tilburg:
"Tilburg is ontzettend trots op het TextielMuseum. Dat zulke nauwe contacten met het Rijksmuseum zijn vastgelegd, is natuurlijk prachtig."

Geplaatst in:

Meer informatie voor redactie (niet voor publicatie)
Persbericht en beeldmateriaal beschikbaar via www.textielmuseum.nl/nl/pagina/pers
Neem voor interviewverzoeken en aanvullende vragen contact op met Team Marketing & Communicatie.
TextielMuseum, Postbus 4265, 5004 JG TILBURG +31 (0)13 5494 533 / +31 (0) 6 1338 4265 of communicatie@textielmuseum.nl. Volg het museum voor meer informatie www.textielmuseum.nl

TextielMuseum

plaats:
Tilburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234