Jantje Beton ontvangt Euro 36.073 door Nationaal Schoolontbijt

Jantje Beton maakt 12 januari de eindstand bekend van de ontvangen giften tijdens het Nationaal Schoolontbijt. In de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbeten er in 255 gemeenten schoolklassen samen met hun burgemeester op het stadhuis. Veel van deze burgemeesters betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt in 2016. Jantje Beton ontving uiteindelijk in totaal een bedrag van Euro 3.6073 aan donaties.

Jantje Beton is niet alleen blij met het gedoneerde bedrag, maar ook met de aandacht voor het belang van buitenspelen en bewegen die deze actie wist te realiseren. Van Gaal: "Buitenspelen lijkt zo vanzelfsprekend in Nederland, maar is het voor veel kwetsbare kinderen helaas niet. We zijn daarom zeer blij met deze fantastische eindstand. Jantje Beton zal het bedrag besteden aan buitenspeelprojecten voor deze specifieke groep kinderen. Dank aan alle burgemeesters voor hun gulle giften, de kinderen voor hun tijd en aandacht en uiteraard Het Nationaal Schoolontbijt voor dit mooie initiatief."

Jantje Beton helpt kwetsbare kinderen
Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Goede voeding en vrij buitenspelen en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen; juist nu 80% van de kinderen onvoldoende beweegt. Jantje Beton stimuleert gemeenten en professionals om te zorgen voor voldoende uitdagende speelruimte in de directe woonomgeving van kinderen en betrekt daar de kinderen zelf bij. Meer weten over het werk van Jantje Beton? Kijk dan op jantjebeton.nl.

Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Want buitenspelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Helaas is buitenspelen voor veel kinderen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken. Samen zorgen we voor avontuurlijke speelbuurten met kindvriendelijke routes en uitdagende speelplekken. Meer informatie over ons werk is hier te vinden op jantjebeton.nl.

Noot voor redactie:
Voor aanvullende vragen, kunt u contact opnemen met Ellen Fronik van Jantje Beton, tel 06-333 207 54 of via mail op e.fronik@jantjebeton.nl

Jantje Beton

plaats:
Utrecht
website:
http://www.jantjebeton.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234