Sekisui Diagnostics maakt lancering bekend van OSOM® BVBLUE®-sneltest voor bacteriële vaginose in Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika

Snelle en nauwkeurige point-of-care testen vanaf nu internationaal beschikbaarLEXINGTON, Massachusetts, 11 januari 2017 /PRNewswire/ -- Vandaag maakt Sekisui Diagnostics de lancering bekend van de OSOM(®) BVBLUE(®)-Test in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De OSOM(®) BVBLUE(®)-Test, die wordt gebruikt bij de diagnose van bacteriële vaginose (BV), is nu CE-gemarkeerd. De test verschaft snel nauwkeurige resultaten door de detectie van verhoogde activiteit van het enzym sialidase. Dat wordt geproduceerd door de vier belangrijkste pathogenen die worden geassocieerd met de aandoening.

http://mma.prnewswire.com/media/455475/Sekisui_Diagnostics_OSOM.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/455475/Sekisui_Diagnostics_OSOM.jpg]

In combinatie met de OSOM(®) Trichomonas-Test is de OSOM(®) BVBLUE(®)-Test een uitgebreid instrument voor de diagnostisering van twee van de meest voorkomende vaginale en seksueel overdraagbare infecties (SOI) ter wereld. "Wereldwijd lijdt naar schatting 20 tot 30% van de vrouwen van vruchtbare leeftijd die een SOI-kliniek bezoekt aan BV. In risicogroepen kan dit percentage oplopen naar 50 tot 60%".(1)

De OSOM(®) BVBLUE(®)-Test levert binnen 10 minuten nauwkeurige resultaten door gebruik te maken van een eenvoudige procedure die minder dan een minuut behandeltijd vraagt. Door de snelle diagnose van een BV-infectie kan de patiënt direct beginnen aan een goede behandeling en neemt het risico op ernstige gezondheidsproblemen af.

In onderzoeken liet de OSOM(®) BVBLUE(®)-Test zeer nauwkeurige resultaten zien met 92,8% sensitiviteit en 98% specificiteit bij gramkleuring, met het extra voordeel van objectieve interpretatie van het resultaat. Met de nauwkeurigheid van de resultaten levert de OSOM(®) BVBLUE(®)-Test ook economische voordelen door het terugdringen van arbeidsintensief werk en de noodzaak van vergaande expertise voor het uitvoeren en interpreteren van gramkleuring door microscopie.

"Sekisui Diagnostics is toegewijd aan het leveren van producten die een directe impact kunnen hebben op de verbetering van de patiëntenzorg," aldus Lee Lipski, Vice President Global Sales and Marketing van Sekisui Diagnostics. "Voortbouwend op de succesvolle invoering van deze test in de VS, zijn wij verheugd om de OSOM(®) BVBLUE(®)-Test nu ook internationaal te kunnen aanbieden. Daarmee beschikken artsen en laboratoria in die landen over eenvoudige en efficiënte testen voor zowel bacteriële vaginose als trichomonas-infecties."

Naast deze gezondheidsproducten voor vrouwen, heeft Sekisui Diagnostics ook een breed aanbod OSOM(®)-sneltesten voor griep, Groep-A-streptokokkeninfecties, ziekte van Pfeiffer, Helicobacter pylori, hCG en Fecaal Occult Bloed. Sekisui's Diagnostics groeiende point-of-care productlijn bevat ook het FastPack(®) IP-systeem, een handige en snelle oplossing voor gedecentraliseerd testen van vitamine D, testosteron, PSA, vrij PSA, TSH, vrij T4, en hCG.

Point-of-care testen (POCT) is een zeer relevant en groeiend diagnosegebied, met name vanwege de toegenomen focus op kostenefficiëntie door snelle en goede behandeling. Het bedrijf voor marktanalyse en consulting Enterprise Analysis Corporation schatte de wereldwijde markt voor POC-testen in 2015 op $5.924 miljoen.( 2)

Over Sekisui DiagnosticsSekisui Diagnostics is een wereldwijd diagnostiek bedrijf dat zich toelegt op de verbetering van het leven van de patiënt door het leveren van innovatieve medische diagnostische producten aan artsen en laboratoria, maar ook aan fabrikanten van diagnostica via een wereldwijd commercieel netwerk. Productlijnen omvatten klinische chemie, stollingssystemen, reagentia, testen voor besmettelijke ziekten en snelle testsets, alsmede enzymen en gespecialiseerde bio-chemicaliën.

Bezoek Sekisui Diagnostics op www.sekisuidiagnostics.com [http://www.sekisuidiagnostics.com/] voor meer informatie over onze producten en diensten

(1)Bautista et al. Military Medical Research (2016) 3:4(2)Enterprise Analysis Corporation, IVD Market Research 2016

OSOM is een geregistreerd handelsmerk van Sekisui Diagnostics, LLC.BVBLUE is een geregistreerd handelsmerk van Gryphus Diagnostics, LLC.FastPack is een geregistreerd handelsmerk van Qualigen IncBecause every result matters(TM) is een geregistreerd handelsmerk van Sekisui Diagnostics, LLC

http://mma.prnewswire.com/media/455481/Sekisui_Diagnostics_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/455481/Sekisui_Diagnostics_Logo.jpg]

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/455475/Sekisui_Diagnostics_OSOM.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/455475/Sekisui_Diagnostics_OSOM.jpg] Logo - http://mma.prnewswire.com/media/455481/Sekisui_Diagnostics_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/455481/Sekisui_Diagnostics_Logo.jpg]Photo: http://mma.prnewswire.com/media/455475/Sekisui_Diagnostics_OSOM.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/455481/Sekisui_Diagnostics_Logo.jpg


Sekisui Diagnostics


CONTACT: Voor vragen van de media: Lisa Williams, Sekisui Diagnostics, +1(858) 777-2660


Web site: http://www.sekisuidiagnostics.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234