Enerkem Benoemt Nieuwe CFO

MONTREAL, January 10, 2017 /PRNewswire/ --Enerkem Inc. (http://www.enerkem.com), een wereldmarktleider in de productie van biobrandstoffen en chemicaliën uit afval, maakte vandaag de benoeming bekend van Dominique Boies [http://enerkem.com/team-member/dominique-boies ] tot Executive Vice-President en Chief Financial Officer.
Met ruim 20 jaar ervaring in bedrijfs- en financiële strategie, investment banking en bedrijfsvoering brengt dhr. Boies een schat aan kennis en ervaring naar Enerkem. Voorafgaand aan zijn nieuwe functie bij Enerkem was hij Executive Vice-President en Chief Financial Officer van RONA, waar hij verantwoordelijk was voor financiële en bedrijfsstrategie, investeerdersrelaties, accounting, financing, treasury en legal affairs. Als zodanig leidde hij de bedrijfsreorganisatie van RONA, maar ook de transactie die resulteerde in de acquisitie van RONA door Lowe's ter waarde van C$3,2 miljard. Hieraan voorafgaand vervulde dhr. Boies diverse senior executive functies bij RBC Royal Bank en bij de Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), één van de grootste institutionele fondsbeheerders in Noord-Amerika.
"Wij kijken uit naar Dominique's komst en zijn verheugd dat een financial executive van zulk hoog kaliber Enerkem komt versterken," zegt Vincent Chornet, President en Chief Executive Officer van Enerkem. "Dominique is een geweldige aanwinst voor ons doorgewinterde team van executives, en zijn ervaring zal van grote waarde zijn nu wij onze commerciële voetafdruk over de hele wereld willen vergroten."
Dhr. Boies heeft een master degree in finance van de Université du Québec à Montréal (UQAM). Hij zal werkzaam zijn bij het hoofdkantoor van Enerkem in Montreal, Québec.
Over Enerkem Enerkem produceert biobrandstoffen en hernieuwbare chemicaliën uit afval. Met behulp van propriëtaire technologie zet Enerkem niet-recycleerbaar vast stadsafval om in methanol, ethanol en andere veelgebruikte chemische tussenproducten. Zo biedt Enerkem een slim alternatief voor storten en verbranden van afval. Hiermee draagt het bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin afval dient als bron voor duurzame producten. Gevestigd in Canada heeft Enerkem naast het hoofdkantoor nog een volledig operationele commerciële productiefaciliteit in Alberta, alsmede een demonstratiefabriek en proefinstallatie in Québec. Het bedrijf is momenteel meer bioraffinaderijen aan het opstarten in Noord-Amerika, Europa en Azië, die zullen werken op basis van de modulaire aanpak die het bedrijf hanteert bij productie. http://www.enerkem.com [http://enerkem.com ]Enerkem Inc.


CONTACT: Mediarelaties: Pierre Boisseau, Senior Director, Communicationsand Marketing, Enerkem Inc., +1-514 875-0284, x. 251, pboisseau@enerkem.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234