Tradeweb Zal APA-Diensten Lanceren ter ondersteuning van MiFID II-Rapportage

Onder andere Deutsche Bank, Goldman Sachs en J.P. Morgan opteerden voor het APA-initiatief van Tradeweb voor rapportage na transacties in het kader van de MiFIR en integrale dataoplossingen die aan de MiFID II voldoenLONDEN, 10 januari 2017 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, een toonaangevende mondiale markt voor een elektronisch vast inkomen, derivaten en ETF-verhandeling, heeft aangekondigd dat het een Approved Publication Arrangement (APA) dienst zal lanceren zodat marktdeelnemers zouden kunnen voldoen aan de transparantievereisten na de transacties, overeenkomstig de Richtlijn betreffende markten voor financiële instrumenten II (MiFID II).

"Tradeweb bevindt zich in een goede positie om een doeltreffend mechanisme te bieden waarmee de marktdeelnemers kunnen voldoen aan de nieuwe transparantieregels die van toepassing zijn na de transacties. We zijn zowel een Multilateral Trading Facility als een Swap Execution Facility, en dit is een uitbreiding van onze beproefde en integrale oplossingen voor elektronische handel en rapportage in overeenstemming met het regelgevend kader", zei Simon Maisey, MD, mondiaal hoofd zakelijke ontwikkeling bij Tradeweb. "We zijn blij dat we aan onze leden eerder dan verplicht een APA-dienst kunnen bieden voor de benodigde aansluitingen en tests; een aantal bedrijven zijn al aangesloten".

In het kader van de tenuitvoerlegging van de transparantieregels die van toepassing zijn na transacties in het kader van de Richtlijn betreffende markten voor financiële instrumenten (MiFIR) zullen de meeste transacties, in een breed gamma van activaklassen, onderhevig zijn aan een real-time openbare verslaggeving met gedetailleerde informatie. Er kan informatie worden verstrekt over de transacties op handelsplatforms door die platforms, terwijl de informatie over de transacties buiten de platforms of over-the-counter (OTC) verstrekt zal worden door een tegenpartij bij de transactie, gebruik makend van een APA. Een aantal klanten, waaronder Deutsche Bank, Goldman Sachs en J.P. Morgan, hebben zich reeds verbonden tot het gebruik van de APA-diensten van Tradeweb.

Mario Muth, hoofd European Fixed Income Market Structure en hoofd eRates Sales bij Deutsche Bank, zei: "We zoeken steeds manieren om onze operationele efficiëntie en de naleving van de rapportageverplichtingen te verbeteren. Dat maakt deel uit van ons streven om een betere bank te worden. Het Tradeweb-initiatief biedt een doeltreffend en veilig mechanisme om details bekend te maken over onze transacties en zo op een efficiënte manier te voldoen aan de rapportagevereisten inzake onze transacties. Dit sluit goed aan op onze activiteiten, vooral wat betreft de OTC-derivaten, en het zal ons helpen om in te spelen op de veranderende behoeften van de markt".

Guy Saidenberg, Algemeen Directeur van de Effectenafdeling bij Goldman Sachs zei: "Wij hebben Tradeweb gekozen als onze non-Equities APA-dienstenleverancier omdat Tradeweb een sterke en jarenlange ervaring heeft in het leveren van integrale en flexibele oplossingen die in overeenstemming zijn met de regelgeving. Het bedrijf is een belangrijke partner voor de markt".

Sam O'Neill, hoofd Trade Reporting bij J.P. Morgan, zei: "Een doeltreffende rapportageoplossing in het kader van de MiFIR dient een combinatie te zijn van een diep inzicht in de markt, kennis van real-time rapportage- en dataverrijkingsprocessen en een buitengewoon begrip van de vele nuances van de klantvereisten. We hebben Tradeweb gekozen omdat zijn aanpak al deze elementen samenbrengt door middel van een flexibel APA-mechanisme dat de bestaande connectiviteit gebruikt via een cross-asset FIX API".

Het APA van Tradeweb zal de transactiegegevens elektronisch ontvangen via een FIX API en via een gebruikersinterface. De oplossing omvat de verzameling, monitoring en validering van gegevens, evenals de uitzonderingsverwerking en statistieken met managementinformatie. Verder is het mogelijk om zowel standaard als verbeterde uitgestelde publicatievoorzieningen te bepalen. Alle relevante informatie zal elektronisch en via een website worden bekendgemaakt, zodat wordt voldaan aan de vereisten inzake machineleesbaarheid en menselijke leesbaarheid. Tradeweb zal de APA-status aanvragen eens de registratie begint later deze maand.

Over Tradeweb Markets

Tradeweb Markets ontwikkelt en exploiteert veel van de meest efficiënte financiële markten in de wereld, waarbij het een grotere transparantie en efficiëntie biedt aan de marktdeelnemers in vast inkomen, derivaten en ETF's. Met zijn focus op het toepassen van technologie om een grotere efficiëntie te bewerkstelligen in de hele levenscyclus van de transacties, was Tradeweb een pionier in de verwerking van vaste inkomenstransacties van begin tot einde (STP) en biedt het op dit moment ondersteuning voor markten van meer dan 20 activaklassen met elektronische uitvoering, verwerking, analyses na de transacties en marktdata in een integrale werkstroom. Tradeweb Markets bedient de dealer-to-customer markten via het institutioneel platform van Tradeweb, inter-dealer trading via het Dealerweb en de in de VS gevestigde retail vastrentende gemeenschap via Tradeweb Direct. Klanten vertrouwen op Tradeweb als de aandrijver van de evolutie van vast inkomen en derivaten door middel van de flexibele handelsarchitectuur en efficiëntere, transparantere markten.

Voor meer informatie, bezoek www.tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Susan Bennett+44 (0)20 3749 3316Susan.Bennett@tradeweb.com [mailto:Susan.Bennett@tradeweb.com]

Angeliki Kallipoliti +44 (0)20 7776 0958Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com]


Tradeweb Markets


Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234