Strauss Coffee neemt fabrikant van vriesgedroogde oploskoffie in Duitsland over

AMSTERDAM, January 10, 2017 /PRNewswire/ --Strauss Coffee heeft het besluit aangekondigd om de optie uit te voeren voor de acquisitie van Norddeutsche Kaffeewerke GmbH. NDKW is een fabrikant van vriesgedroogde oploskoffie en maakt gebruik van 's werelds meest geavanceerde technologie. Strauss Coffee zal de Duitse fabriek van vriesgedroogde oploskoffie overnemen, die sinds 2012 in leasing is.
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/455557/Strauss_Coffee.jpg )

Men verwacht niet dat de uitvoering van deze optie een uitwerking zal hebben op de bestaande productieactiviteiten.
Volgens de lease-overeenkomst met de eigenaars van de Duitse onderneming is de prijs van de optie  EUR 32.1 miljoen, met daarnaast een vrijstelling wat betreft de betaling van een openstaande lening ter hoogte van EUR 17.9 miljoen.
De transactie zal worden gefinancierd via de eigen middelen van Strauss Coffee.
Tomer Harpaz, CEO van Strauss Coffee: "Deze acquisitie is een verdere stap in de realisatie van de strategie van Strauss Coffee voor de verspreiding van de opkomende wereldwijde koffiecultuur en om de klanten  geavanceerde  koffieproducten en -ervaringen te bieden. De productielocatie die wij overnemen is de hi-tech van de koffiewereld en omvat een ultramoderne micro-maaltechnologie, waarmee wij superpremium oploskoffieproducten kunnen vervaardigen. De acquisitie plaatst Strauss in de zeer kleine en exclusieve groep fabrikanten die over productielocaties en dit soort technologieën beschikken.
"De meest recente productlancering in Israël betrof Intense oploskoffie, een product dat gefabriceerd is in de NDKW-fabriek met gebruik van deze technologie."
Zoals gezegd heeft Strauss Coffee in 2012 een overeenkomst gesloten met Norddeutsche Kaffeewerke GmbH, een bedrijf dat in de buurt van de stad Hamburg gevestigd is, voor de productie van vriesgedroogde oploskoffie door de technici en de productiewerkers van Strauss Coffee. De productie vereist specialisatie in geavanceerde productieprocessen en een aanzienlijke financiële investering. Na de acquisitie zal de Duitse fabriek het exclusieve bezit zijn van Strauss Coffee.
Over Strauss Coffee  
Strauss Coffee is een internationaal koffiebedrijf, wereldwijd één van de vijf leidinggevende ondernemingen (Euromonitor, aandeel van verkoopvolume in de kleinhandel vs totaal koffievolume) van dit type, met een jaarlijks verkoopcijfer van een miljard dollar. De onderneming heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van plaatselijke koffiemerken, die leiders zijn in verschillende markten, waaronder Brazilië, Polen, Roemenië, Servië, Rusland, Oekraïne en Israël. De onderneming exploiteert 14 productielocaties wereldwijd en heeft rond 7.500 werknemers in dienst. Strauss Coffee legt zich toe op de verspreiding van de koffiecultuur en deelt deze passie voor koffie met consumenten in de hele wereld.

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 
Osnat Golan, VP Communications, Digital and Sustainability 
+972-52-8288111

 
Gil Messing  
Director of external communications 
Strauss group 
+972-54-2525272 
Gil.messing@strauss-group.com 


 


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/455557/Strauss_Coffee.jpg


Strauss Coffee

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234