Primera ziet omzet stijgen in 2016

Winkelketen Primera heeft in haar jubileumjaar (25 jarig bestaan) een omzet van 686 miljoen gerealiseerd, een stijging van 3% ten opzichte van 2015. Tabak neemt ook in 2016 nog altijd het grootste deel van de omzet voor haar rekening. Er werd in 2016 behoorlijk ingezet op het 'gemaksassortiment'.

De keten doelt daarmee op diensten, zoals PostNL en zaken die steeds vaker uit dorpen en wijkcentra verdwijnen, zoals OV-dienstverlening en pasfotoservice. Alsook de mogelijkheid om in de buurt een 'last minute cadeautje' te kopen.

"Wij hebben een duidelijke buurtfunctie en klanten verwachten dit soort dienstverlening bij ons en vertrouwen de ondernemer, die ze veelal ook persoonlijk kennen. Daarnaast, vanuit ondernemers-perspectief, is ontwikkeling van het gemaksassortiment noodzakelijk om in de mix met dalende tabaksverkopen een goede boterham te kunnen verdienen. Er is nog een lange weg te gaan, maar deze resultaten zijn zeker naar tevredenheid.", aldus Gert van Doorn algemeen directeur.
De winkelketen telt inmiddels 490 winkels, waarvan 14 nieuwe winkels in 2016. Voor het komende halfjaar staan de eerste 8 openingen en 20 verbouwingen van Primera winkels gepland. Naar verwachting zal de 500ste Primera winkel eind 2017 worden geopend.

Geplaatst in:

Coöperatie Primera b.a.

plaats:
WAARDENBURG
website:
http://www.primera.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234